Πάτρα
Καθοριστική φαίνεται πως θα είναι η εβδομάδα που ακολουθεί καθώς οι έρευνες για τις συνθήκες των θανάτων φαίνεται πως μπαίνουν στην τελική ευθεία. Στις έρευνες θα ενταχθεί και το πόρισμα της τοξικολογικής εξέτασης της Τζωρτζίνας, του τρίτου παιδιού της οικογένειας από την Πάτρα.

Ένα εύρημα το οποίο συνδέει το θάνατο της Τζωρτζίνας με εκείνους των αδελφών της, Μαλένας και Ίριδας, εντοπίζεται αρχικά από την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργείται στην 9χρονη και προσδίδει διαφορετική τροπή στο θρίλερ της Πάτρας, με τους αιφνίδιους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Εάν και το αποτέλεσμα των ιστολογικών εξετάσεων επιβεβαιώσει το συγκεκριμένο εύρημα, οι ιατροδικαστές θα έχουν στα χέρια τους κάτι που θα συνδέει και τους τρεις θανάτους.

Να σημειωθεί ότι, κατά τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας στο Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, δεν αναφέρεται προηγηθείσα εξέλιξη πνευμονικού οιδήματος ή κάποιας νόσου ή πάθησης που θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα και τον θάνατο στις 29 Ιανουαρίου 2022, όπως ακριβώς συνέβη και με την περίπτωση της Μαλένας, η οποία κατέληξε, στα καλά καθούμενα, το απόγευμα της 13ης Απριλίου 2019, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα έπαιζε στον παιδότοπο του νοσοκομείου και έτρωγε σουβλάκι…

Ο συνδετικός κρίκος

Σύμφωνα με ιατροδικαστικές πηγές θεωρείται πλέον ξεκάθαρο ότι οι αρμόδιοι επιστήμονες θα καταφέρουν να συνδέσουν τους τρεις θανάτους, διότι, «όπως χαρακτηριστικά λένε, όλοι επήλθαν εν μέσω πνευμονικού οιδήματος».

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, «πιθανή είναι η διάγνωση της πνιγμονής από απόφραξη των εξωτερικών στομίων των αεροφόρων οδών». Με αυτό τον τρόπο, εξηγούν, «προκαλείται θάνατος με τον μηχανισμό της ασφυξίας, αφού με την απόφραξη της μύτης και του στόματος παρεμποδίζεται η αναπνευστική λειτουργία και αυτό συμβαίνει σε εγκληματικές ενέργειες… Η απόφραξη της μύτης και του στόματος με το χέρι ή με άλλο μέσο (π.χ. πανάκι) είναι μια ενέργεια η οποία συναντάται ιδιαίτερα συχνά στις βρεφοκτονίες… Για την ακρίβεια, σε όλα τα κλασικά συγγράμματα ιατροδικαστικής περιγράφεται ως μία κλασική μέθοδος βρεφοκτονίας».

Τα ανεξήγητα

Η ΤΖωρτζίνα, μετά την ανακοπή που υπέστη στις 11/4/2021, εξετάστηκε από καρδιολόγους και πλήθος άλλων γιατρών, υποβλήθηκε σε πολλαπλές εξετάσεις και δεν διαπιστώθηκε καμία παθολογική αιτία ικανή να προκαλέσει αιφνίδια ανακοπή.

Η Μαλένα απεβίωσε στις 13/4/2029, νοσηλευόμενη και ενώ είχαν προηγηθεί εξετάσεις καρδιολογικές, πνευμονολικές και αιματολογικές και καμία εσωτερική παθολογία δεν είχε διαγνωστεί, ικανή να προκαλέσει θάνατο εν μέσω εντόνου πνευμονικού οιδήματος.

Η Ίριδα ανευρεύθη στην κούνια της με ένα πανάκι με κηλίδες από αίμα, όπως η ίδια η μητέρα είπε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» στο MEGA, και ενώ είχε τραύμα στο εσωτερικό του στόματος.

Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα  για την υπόθεση Δασκαλάκη
 

«Διαβάζουμε δεξιά κι αριστερά ότι έχουν προκύψει σαφείς ενδείξεις γύρω από τις εξετάσεις της Τζωρτζίνας που οδηγούν σε συγκεκριμένη κατεύθυνση της έρευνας για τα αίτια του θανάτου της. Είναι ν’ απορεί και να εξίσταται κανείς… Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει κάτι τέτοιο, αφού ακόμη δεν υπάρχει εργαστηριακό αποτέλεσμα από τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις;».

Η απορία και η ενόχληση δεν διατυπώνεται από όποια κι όποια. Μίλησε χθες στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» η ιατροδικαστής της Πάτρας Αγγελική Τσιόλα και επανέλαβε ότι «καλό είναι να τηρούμε στάση αναμονής μέχρι να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί το πόρισμα της άτυπης επιτροπής των συναδέλφων μου».

Η κ. Τσιόλα εκτιμά ότι αυτό θα συμβεί τις επόμενες 10-15 μέρες με την εξής διευκρίνιση: «Ο χρόνος της έκδοσης του πορίσματος είναι εύκολο να γίνει αντιληπτό ότι βρίσκεται σε απόλυτη συνάρτηση με το Εργαστήριο που κάνει τις ιστολογικές και τοξικολογικές αναλύσεις. Ο επιστημονικός χρόνος, όπως και να το κάνουμε, είναι διαφορετικός από τον επικοινωνιακό…».

Η έμπειρη ιατροδικαστής προχωράει και σε μία ακόμη καίρια επισήμανση: «Η δική μας δουλειά είναι να κινούμεθα αυστηρά και μόνο στο επιστημονικό πεδίο. Ως εκ τούτου, όσοι ασχολούνται με την υπόθεση, το σώφρον είναι να μην συμπληρώνουν κανένα κενό με την φαντασία τους και με σενάρια…».
Η αιχμή της κ. Τσιόλα είναι πρόδηλη, διότι πολλές δημόσιες τοποθετήσεις διακρίνονται για προσεγγίσεις, οι οποίες εδράζονται σε πιθανολογήσεις, εικασίες, εκδοχές, διαζεύξεις και σενάρια…

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

vroxi_kakokairia_kataigida_kairos
Ανατροπή στον καιρό: Πότε έρχονται καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας – Αναμένεται έκτακτο δελτίο
Καιρός: 38άρια έως αύριο και από Πέμπτη επικίνδυνες καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας – «Έρχεται» έκτακτο δελτίο
Ανατροπή στον καιρό: Πότε έρχονται καταιγίδες και πτώση θερμοκρασίας – Αναμένεται έκτακτο δελτίο
atm_syntaxi-1024x768.jpg
Συντάξεις Αυγούστου 2024: Αυτές είναι οι πιθανές ημερομηνίες πληρωμής
Συντάξεις: Αλλαγές στις ημερομηνίες πληρωμής - Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις από τον e-ΕΦΚΑ για τις οριστικές ημερομηνίες πληρωμής των...
Συντάξεις Αυγούστου 2024: Αυτές είναι οι πιθανές ημερομηνίες πληρωμής