οπεκα επίδομα α21
Προχωράει η πληρωμή της τρίτης δίμηνης δόσης του επιδόματος παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ.

Εγκρίθηκε το ποσό ύψους 193.270.000 ευρώ για την πληρωμή εκατοντάδων χιλιάδων δικαιούχων του επιδόματος παιδιού Α21, αλλά και της προσαύξησης, δηλαδή της μιάμισης δόσης του επιδόματος σε όσους δεν το έχουν πάρει ακόμη αν και έχουν κάνει αίτηση.

Τονίζεται ότι δύναται η λήψη του Επιδόματος Παιδιού όταν η αίτηση έχει υποβληθεί οριστικά και έχει εγκριθεί. Όσες αιτήσεις έχουν αποθηκευτεί προσωρινά, θεωρούνται μη υποβληθείσες και δεν λαμβάνονται υπ' όψιν.

Όσοι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση, θα πληρωθούν στις 29 Ιουλίου την τρίτη διμηνιαία δόση με βάση τα εισοδήματα που δήλωσαν στην νέα φορολογικής τους δήλωση. Όσοι όμως δεν έχουν υποβάλλει φορολογική δήλωση θα πληρωθούν με βάση τα εισοδήματα που είχαν δηλώσει το 2020.

Ο υπολογισμός θα γίνει σύμφωνα με την τελευταία εκκαθαρισμένη φορολογική δήλωση. Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποίηση αυτής, το ποσό του επιδόματος υπολογίζεται εκ νέου αυτόματα.

Σε περίπτωση που το εισόδημα του φορολογικού έτους 2021 είναι μικρότερο από εκείνο του 2020, το καταβαλλόμενο επίδομα μπορεί να αυξηθεί εφόσον προκύψει αλλαγή στην κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος.

Αν όμως το εισόδημα του 2021 είναι υψηλότερο εκείνου του 2020, τότε εφόσον προκύψει αλλαγή στην κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος, το καταβαλλόμενο επίδομα μπορεί να μειωθεί και να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι απαιτούμενοι συμψηφισμοί έως την εξόφληση της διαφοράς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 8/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τεμμ
Δημοσκόπηση MRB: Συνεχίζεται η δυσπιστία για τα Τέμπη – Η ακρίβεια παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες
Δημοσκόπηση MRB: Η ακρίβεια «καίει» τους πολίτες, επιμένουν για «συγκάλυψη» στα Τέμπη
Δημοσκόπηση MRB: Συνεχίζεται η δυσπιστία για τα Τέμπη – Η ακρίβεια παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες
apple-books_foto_education.jpg
Παράλληλη στήριξη: «Αδιανόητο εν έτει 2025! Σημαντικά τα κενά στα σχολεία της Κέρκυρας»
«Πολιτική επιλογή της κυβέρνησης και την συνεχιζόμενη αδιαφορία της πολιτείας για την κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών της ειδικής αγωγής και...
Παράλληλη στήριξη: «Αδιανόητο εν έτει 2025! Σημαντικά τα κενά στα σχολεία της Κέρκυρας»
foto_education_pencils_blue.jpg
ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας: Στο «τραπέζι» η αναγνώριση προϋπηρεσίας και η συνάφεια μεταπτυχιακών των αναπληρωτών
ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας : Τι συζητήθηκε στην 21η συνεδρίαση – Η ενημέρωση των αιρετών της ΔΑΚΕ Χρήστου Τρανού και Αγγελικής Γκάγκαρη
ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας: Στο «τραπέζι» η αναγνώριση προϋπηρεσίας και η συνάφεια μεταπτυχιακών των αναπληρωτών