Δύσκολος αστυνομικός γρίφος: Πώς ανακάλυψε ο ντετέκτιβ ότι δεν ήταν αυτοκτονία;
Δύσκολος αστυνομικός γρίφος περιμένει να τον λύσετε. Θα τα καταφέρετε;

Σε αρκετούς ανθρώπους αρέσει να «γυμνάζουν» το μυαλό τους προκειμένου να λύσουν έξυπνους γρίφους.

Ένας ντετέκτιβ ανθρωποκτονιών καλείται σε μια σκηνή εγκλήματος. Ένας άντρας βρίσκεται νεκρός μπροστά από το κτίριο και σύμφωνα με τη θέση των παραθύρων και το σημείο που βρίσκεται το πτώμα όλα δείχνουν πως πρόκειται για αυτοκτονία.

Ο ντετέκτιβ ζητά από την ομάδα του να ψάξει το πτώμα για ευρήματα, ενώ ο ίδιος ανεβαίνει στο κτίριο για να δει από ποιο όροφο έπεσε ο άτυχος άντρας.

Πηγαίνει στον πρώτο όροφο και προς το δωμάτιο που έχει παράθυρο προς την πλευρά που βρίσκεται το πτώμα. Μπαίνει στο δωμάτιο, ανάβει ένα τσιγάρο, περπατά προς το παράθυρο που βλέπει στο νεκρό σώμα, ανοίγει το παράθυρο και πετάει το τσιγάρο. Στη συνέχεια πηγαίνει στο δεύτερο όροφο και επαναλαμβάνει την ίδια διαδικασία.

Συνεχίζει να κάνει το ίδιο πράγμα, σε όλους τους ορόφους του κτιρίου και στη συνέχεια παίρνει το ασανσέρ και κατεβαίνει στο ισόγειο. Φτάνοντας κάτω, ενημερώνει την ομάδα του ότι δεν πρόκειται για αυτοκτονία αλλά για δολοφονία.

Ενώ όλη η ομάδα του τον κοιτάζει συγκλονισμένη περιμένοντας να ακούσει την αποκάλυψη, ανάβει ένα άλλο τσιγάρο και τραβάει μια δυνατή ρουφηξιά.

Πώς νομίζετε ότι ανακάλυψε ότι δεν ήταν αυτοκτονία;

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η λύση

Μπαίνοντας σε όλα τα δωμάτια που έβλεπαν προς το σημείο που ήταν το πτώμα, ανακάλυψε ότι όλα τα παράθυρα ήταν κλειστά. Έπρεπε να ανοίξει ο ίδιος το παράθυρο για να πετάξει κάτω το τσιγάρο. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος άλλος έκλεισε το παράθυρο αφού έπεσε ο άτυχος άντρας στο δρόμο. Αν είχε αυτοκτονήσει, τουλάχιστον ένα παράθυρο θα ήταν ανοικτό.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 03/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα