Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS: Δωρεάν τεστ από τον ΕΟΔΥ στην πλατεία Κοραή
Κινητή Μονάδα Εξέτασης του ΕΟΔΥ θα διενεργεί από τις 10:00 έως τις 18:00 δωρεάν και ανώνυμα διαγνωστικούς ελέγχους για τον HIV με τη μέθοδο της ταχείας δοκιμασίας (rapid test)

«Εξισώνουμε» είναι το κεντρικό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (1/12).

Ο ΠΟΥ καλεί τους παγκόσμιους ηγέτες και τους πολίτες να αναγνωρίσουν και να αντιμετωπίσουν με θάρρος και αποφασιστικότητα τις ανισότητες που παρεμποδίζουν το δρόμο για την εξάλειψη της λοίμωξης HIV.

«Στόχος είναι να εξισώσουμε την πρόσβαση στη φροντίδα για HIV, ιδιαίτερα για τα παιδιά και πληθυσμούς με τη μεγαλύτερη ευαλωτότητα - όπως οι άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες, τα διεμφυλικά άτομα, άτομα που κάνουν χρήση ναρκωτικών, εργαζόμενοι στο σεξ και τρόφιμους σωφρονιστικών ιδρυμάτων», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS (ΕΕΜΑΑ) και τον Δήμο Αθηναίων σήμερα ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί κεντρική εκδήλωση στην πλατεία Κοραή. Συγκεκριμένα, Κινητή Μονάδα Εξέτασης από τις 10:00 έως τις 18:00 θα βρίσκεται στην πλατεία Κοραή (προς την οδό Σταδίου) όπου κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό θα διενεργεί δωρεάν και ανώνυμα διαγνωστικούς ελέγχους για τον HIV με τη μέθοδο της ταχείας δοκιμασίας (rapid test), με συμβουλευτική πριν και μετά το τεστ με σκοπό τόσο την έγκαιρη διάγνωση, όσο και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού.

Τέλος, για να ολοκληρωθούν οι δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS θα υλοποιηθεί Πρόγραμμα Δρόμου με ομάδα-στόχος τους νέους και τους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες όπου ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό του ΕΟΔΥ θα διανέμει ενημερωτικό υλικό και προφυλακτικά τις βραδινές ώρες στα bar/ venue σε κεντρικά σημεία της Αθήνας (Κεραμεικός, Γκάζι, Πλ. Αγίας Ειρήνης, Μοναστηράκι, Ψυρρή) από την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 24/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

θρανία
Προς ΥΠΑΙΘΑ και Ίδρυμα Ωνάση: οι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης 10, 11 και 13, το πρόγραμμα "Δράσεις Ενεργού Πολίτη" και τα Ωνάσεια σχολεία
«Δυστυχώς, ήδη άρχισαν να επαληθεύονται οι προβλέψεις όσων αντιλήφθηκαν την υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας μέσω των "Ωνάσειων Σχολείων»
Προς ΥΠΑΙΘΑ και Ίδρυμα Ωνάση: οι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης 10, 11 και 13, το πρόγραμμα "Δράσεις Ενεργού Πολίτη" και τα Ωνάσεια σχολεία
ekpaideutikoi
Erasmus+: Από την Κέρκυρα στην Μπολόνια: Ένα ταξίδι γνώσης και καινοτομίας στην προσχολική εκπαίδευση
Καινοτόμες παιδαγωγικές μέθοδοι στην προσχολική εκπαίδευση – Συμμετοχή του 1ου Νηπιαγωγείου Κέρκυρας σε πρόγραμμα Erasmus+
Erasmus+: Από την Κέρκυρα στην Μπολόνια: Ένα ταξίδι γνώσης και καινοτομίας στην προσχολική εκπαίδευση
tempi
Τραγωδία στα Τέμπη: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο αποκαλύπτει την ασυνεννοησία στο Κέντρο Επιχειρήσεων
Nέο ηχητικό ντοκουμέντο με μητέρα επιζώντα να καλεί στο «112»
Τραγωδία στα Τέμπη: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο αποκαλύπτει την ασυνεννοησία στο Κέντρο Επιχειρήσεων