Καφές
Τα έξι λάθη που μπορεί να κάνετε όταν φτιάχνετε καφέ

Όλα γύρω από την ετοιμασία του τέλειου καφέ έχουν να κάνουν με την τεχνική και τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε.

Για να μπορέσετε κι εσείς να απολαύσετε ένα υπέροχο φλιτζάνι καφέ στο σπίτι που θα μοιάζει αρκετά με αυτό που δοκιμάζετε σε μια καφετέρια, θα το καταφέρετε αν αποφύγετε τα παρακάτω πολύ συχνά λάθη:

1. Το νερό που χρησιμοποιείτε δεν είναι αρκετά ζεστό

Πολλές οικιακές καφετιέρες δεν φτάνουν την ιδανική θερμοκρασία για τέλειο καφέ, που είναι από 90 έως 95 βαθμούς Κελσίου. Αντ’ αυτού, χρησιμοποιήστε μια γαλλική πρέσα ή τη μέθοδο του κεραμικού φίλτρου, όπου το νερό από βραστήρα ρίχνεται κατευθείαν πάνω από αλεσμένους κόκκους καφέ, οι οποίοι βρέχονται για 3-4 λεπτά.

2. Χρησιμοποιείτε κόκκους που αλέστηκαν πολύ καιρό πριν

Ποτέ μην αγοράζετε αλεσμένους κόκκους καφέ. Από τη στιγμή που οι κόκκοι αλέθονται, ξεκινούν να απελευθερώνουν τα αρώματά τους. Όσο πιο πολύ καιρό περιμένετε για να φτιάξετε τον καφέ σας, τόσο η γεύση τους θα έχει ατονήσει. Γι’ αυτό να αγοράζετε ολόκληρους τους κόκκους καφέ και να τους αλέθετε στο σπίτι. Επενδύστε σε έναν οικιακό μύλο καφέ χαμηλού κόστους. Χρησιμοποιήστε τον όσο το νερό ζεσταίνεται.

3. Σερβίρετε τον καφέ σε κρύο φλιτζάνι

Σκεφτείτε το: αν ρίξετε καυτό υγρό σε ένα δοχείο χαμηλότερης θερμοκρασίας, δεν θα παραμείνει ζεστό για πολύ, σωστά; Παρατείνετε την απόλαυση του καφέ σας με τον να προθερμάνετε το φλιτζάνι σας. Επίσης, καλή ιδέα είναι να ρίξετε καυτό νερό και στη γαλλική πρέσα σας πριν προσθέσετε τους κόκκους.

4. Το γάλα και η ζάχαρη

Το πώς πίνει ο καθένας τον καφέ του είναι προσωπική του επιλογή, όμως εμείς πάντα προτείνουμε να παίρνετε όσο το δυνατόν περισσότερη γεύση από κάθε σας γουλιά. Για παράδειγμα η ακατέργαστη ζάχαρη έχει καλύτερη γεύση από τη λευκή. Όσο για το γάλα, να προτιμάτε καλύτερα το πλήρες γάλα ή αυτό με τα μειωμένα λιπαρά. Το άπαχο γάλα μπορεί να αποδυναμώσει έναν καφέ.

5. Η αναλογία καφέ-νερού είναι λάθος

Πόσες φορές δεν φτιάξατε έναν καφέ που σας φάνηκε πραγματικά ελαφρύς; Ίσως βάλατε περισσότερο νερό ή όχι αρκετό καφέ. Ξεκινήστε με δύο γεμάτες κουταλιές της σούπας καφέ ανά φλιτζάνι και έπειτα τροποποιήστε τις επόμενες παρασκευές – αν χρειάζεται.

6. Αποθηκεύετε τον καφέ σας σε λάθος μέρος

Καλό είναι να βρείτε ένα μέρος μακριά από υγρασία για να αποθηκεύσετε τον καφέ σας. Αυτό σημαίνει να χρησιμοποιείτε ένα δοχείο με αεροστεγές καπάκι και να το φυλάσσετε στο βάθος της τροφοθήκης σας. Μην το βάζετε στο ψυγείο: έχει πολλή υγρασία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Είσαι άνεργος στο κέντρο της Αθήνας; ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ 

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 16/12

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

lefkos-pyrgos
Γιάννης Αγγελάκας: H Θεσσαλονίκη μέσα από τα μάτια μου
«Νοιώθω ευτυχής που ξόδεψα την παραφρονημένη μου νιότη στους δρόμους και στα στέκια της από την μεταπολίτευση μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ’90»
Γιάννης Αγγελάκας: H Θεσσαλονίκη μέσα από τα μάτια μου