Νηστίσιμα μπιφτέκια με σάλτσα μανιταριών
Τα καλύτερα νηστίσιμα μπιφτέκια με μια εκπληκτική λευκή σάλτσα μανιταριών

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη συνταγή από την ομάδα Live Kitchen και τον Πάνο Παπαδάκη.

Αφιερώστε λίγο χρόνο να τα φτιάξετε και θα εκπλαγείτε από τη φανταστική γεύση τους.

Τα συστατικά

Για τα μπιφτέκια:

  • 250 γρ λεπτές νιφάδες βρώμης
  • 1 βραστή πατάτα(220γρ)
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 μανιτάρια portobello
  • 100 γρ ζεστό νερό
  • 2 κτγ πελτέ ντομάτας
  • 2 κτσ ελαιόλαδο
  • 1 κτγ κύμινο
  • 1,5 κτγ αλάτι
  • 1 κτγ πάπρικα
  • Λίγο πιπέρι
  • 1 κτγ σκόρδο σκόνη
  • Λίγο μαϊντανό
  • Φύλλα δυόσμου

Για την λευκή σάλτσα μανιταριών:

  • 1/2 κρεμμύδι
  • 6 λευκά μανιτάρια
  • 350 γρ γάλα βρώμης
  • 1 κτσ αλεύρι γ.ο.χ
  • 1/2 κτγ θυμάρι
  • Ελαιόλαδο
  • 1/2 κτγ σκόρδο σκόνη
  • 1 κτγ αλάτι
  • Λίγο πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Για το πασπάλισμα
  • Θρυμματισμένη βρώμη

Η εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τις ψιλές νιφάδες βρώμης.

Στο ζεστό νερό διαλύουμε τον πελτέ ντομάτας και τον προσθέτουμε μέσα στην βρώμη.

Κόβουμε σε έναν πολυκοφτη το κρεμμύδι , την βραστή πατάτα, τον μαιντανό, τα φύλλα δυόσμου και τα προσθέτουμε μέσα στο μπολ.

Πολτοποιούμε τα μανιτάρια τα portobello και τα ρίχνουμε και κείνα μέσα στο μπολ.

Προσθέτουμε το αλάτι , το πιπέρι , το ελαιόλαδο , το σκόρδο σε σκόνη , την πάπρικα , το κύμινο και τα ανκατεύουμε όλα μαζί τα υλικά πολύ καλά.

Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Λαδώνουμε τα χέρια μας και μετράμε 100 γραμμάρια να ναι το κάθε κομμάτι τα πασπαλίζουμε με την θρυμματισμένη βρώμη και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Τα αφήνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί.

Για την λευκή σάλτσα σε ένα τηγάνι θα τσιγαρίσουμε 1/2 κρεμμύδι ,τα λευκά μανιτάρια για 3-4 λεπτά.

Στο γάλα βρώμης θα προσθέσουμε το αλεύρι θα ανακατέψουμε πολύ καλά με ένα σύρμα και θα το ρίξουμε μέσα στο τηγάνι.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπερι, θυμάρι ,σκόρδο σκόνη και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει και να δέσει η σάλτσα.

Προσθέτουμε τριμμένο μοσχοκάρυδο και αποσύρουμε από την φωτιά.

Σερβίρουμε τα νηστίσιμα μπιφτέκια με σαλάτα και ρίχνουμε από πάνω την εκπληκτική λευκή σάλτσα μανιταριών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 8/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαθητές Δημοτικού
Νέα δεδομένα για τις ώρες αποχώρησης μαθητών σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία – Τι ισχύει από το σχολικό έτος 2025-2026
Ολοήμερο Σχολείο: Αλλαγές στα ωράρια αποχώρησης από Σεπτέμβριο 2025
Νέα δεδομένα για τις ώρες αποχώρησης μαθητών σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία – Τι ισχύει από το σχολικό έτος 2025-2026
Γεράσιμος Σιάσος
Γεράσιμος Σιάσος: Ατμομηχανή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η δημόσια εκπαίδευση στην Ευρώπη
Στόχος της ελληνικής Πολιτείας θα πρέπει να είναι «η στήριξη δημόσιων πανεπιστημίων για τα οποία πρέπει να είμαστε πολύ περήφανοι καθώς έχουν...
Γεράσιμος Σιάσος: Ατμομηχανή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η δημόσια εκπαίδευση στην Ευρώπη