Thumbnail
Προσοχή! Μην ξεπαγώσετε ποτέ το κρέας σας στον πάγκο της κουζίνας, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλαπλασιασμό βακτηρίων και ενδεχομένως δηλητηρίαση

Η κατάψυξη είναι ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσουμε τα κρεατικά μας για μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να τα καταναλώσουμε. Πρέπει, όμως, πέρα από την κατάψυξή τους, να προσέξουμε και την απόψυξή τους για καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο καλύτερος τρόπος απόψυξης οποιουδήποτε κρέατος είναι η μεταφορά του στο ψυγείο. Επειδή αυτό, όμως, μπορεί να πάρει χρόνο, πρέπει να το οργανώσετε από πριν. Ένα μεγάλο κατεψυγμένο πουλερικό, για παράδειγμα, όπως η γαλοπούλα, χρειάζεται τουλάχιστον 24 ώρες να ξεπαγώσει για κάθε 2,5 κιλά. Οι μικρότερες ποσότητες, όπως το στήθος κοτόπουλου ή μισό κιλό μοσχαρίσιου κιμά, θα χρειαστεί μια ολόκληρη ημέρα για να ξεπαγώσει στο ψυγείο. 

Σημειώστε, επίσης, ότι η θερμοκρασία επηρεάζει τον χρόνο που χρειάζεται για να ξεπαγώσει το κρέας. Ένα ψυγείο ρυθμισμένο στον 1-2 βαθμούς Κελσίου θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να ξεπαγώσει ένα τρόφιμο σε σχέση με ένα ψυγείο ρυθμισμένο στους 4-5 βαθμούς.

Μετά το ξεπάγωμα, κρεατικά όπως πουλερικά, μοσχαρίσιος κιμάς, θαλασσινά και ζωμός κρέατις είναι ασφαλή για κατανάλωση για 1-2 ημέρες στο ψυγείο πριν αρχίσουν να χαλάνε. Το κόκκινο κρέας παραμένει ασφαλές για 3 με 5 ημέρες.

Προσοχή! Μην ξεπαγώσετε ποτέ το κρέας σας στον πάγκο της κουζίνας, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολλαπλασιασμό βακτηρίων και ενδεχομένως δηλητηρίαση.

Αν ξεπαγώσετε το φαγητό στο ψυγείο, μπορείτε να το καταψύξετε ξανά, αλλά αφενός θα επηρεαστεί η ποιότητά του και αφετέρου είναι καλύτερα εφόσον αποψυχθεί, να το μαγειρέψετε και να μην το ξανακαταψύξετε

Πηγή: clickatlife

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/03

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pada
Ημερίδα ΤΑΥΦΕ-ΠαΔΑ: Ανάπτυξη της συμπληρωματικής ασφάλισης υπό το πρίσμα της δημογραφικής γήρανσης
Η ημερίδα θα εξετάσει τις επιπτώσεις της δημογραφικής γήρανσης στις εθνικές οικονομίες και τη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος
Ημερίδα ΤΑΥΦΕ-ΠαΔΑ: Ανάπτυξη της συμπληρωματικής ασφάλισης υπό το πρίσμα της δημογραφικής γήρανσης
taekwondo
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ταεκβοντό ΓΕΛ και ΕΠΑΛ σχολικού έτους 2024-2025
Στους αγώνες μετέχουν μαθητές και μαθήτριες που φοιτούν σε Δημόσιο ή Ιδιωτικό Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ.), Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) ή σε κάθε...
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ταεκβοντό ΓΕΛ και ΕΠΑΛ σχολικού έτους 2024-2025
nosokomeio-volou.jpg
Βόλος: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο 17χρονη με γρίπη - Διακομίσθηκε από την Αλόννησο
Ο ιός της γρίπης Α μεταδίδεται κυρίως μέσω σταγονιδίων από φτέρνισμα, βήχα ή επαφή με μολυσμένες επιφάνειες
Βόλος: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο 17χρονη με γρίπη - Διακομίσθηκε από την Αλόννησο
foto-kimolia-ekpaideusi.jpg
Στο στόχαστρο η Χρύσα Χοτζόγλου: Η απόλυση για συνδικαλιστική δράση είναι μήνυμα καταστολής για όλους
Η πρώτη απόλυση εκπαιδευτικού για συνδικαλιστικούς λόγους μετά τη χούντα προκαλεί αναταράξεις στον δημόσιο τομέα και στέλνει μήνυμα καταστολής στους...
Στο στόχαστρο η Χρύσα Χοτζόγλου: Η απόλυση για συνδικαλιστική δράση είναι μήνυμα καταστολής για όλους