Φωτιά στην Εύβοια
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
Η χρήση του αμίαντου έχει συνδεθεί με πλήθος σοβαρών ασθενειών αλλά και με μεγάλους κινδύνους για το περιβάλλον

Δύο χρόνια έχουν περάσει από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια, που κατέκαψαν σχεδόν μισό εκατ. στρέμματα δάσους.

Ανάμεσα στα χιλιάδες στρέμματα δάσους που έγιναν στάχτη το καλοκαίρι του 2021, κάηκαν εκατοντάδες κατασκευές από ελενίτ, εντός του οποίου κρύβεται ο αμίαντος.

Η χρήση του αμίαντου έχει συνδεθεί με πλήθος σοβαρών ασθενειών, αλλά και με μεγάλους κινδύνους για το περιβάλλον, με τους κατοίκους της περιοχής να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Αν και το υπουργείο Ενέργειας έχει προχωρήσει αυτοψία των καμένων περιοχών και καταγραφή του τοξικού αμίαντου, η επικίνδυνη ουσία δεν έχει απομακρυνθεί ακόμα από την περιοχή, ενώ οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να κινητοποιήσουν τις Αρχές και να απομακρυνθεί ο τοξικός αμίαντος.

Πληροφορίες του Mega αναφέρουν πως ανοίγει διαγωνισμός για ανάθεση σε εργολάβους της απομάκρυνσης του αμίαντου από τις πληγείσες περιοχές.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Η ελληνική συνταγή που ξετρέλανε το TikTok – Με μόνο 3 υλικά

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 11/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Θαλασσινά
Τα θαλασσινά στη διατροφή μας: Ποια είναι τα πιο ωφέλιμα;
Τα ψάρια και τα θαλασσινά αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους διατροφικούς συμμάχους για την υγεία της καρδιάς, του εγκεφάλου και των ματιών.
Τα θαλασσινά στη διατροφή μας: Ποια είναι τα πιο ωφέλιμα;
ζαχαρακη
Νέες 2.130 οργανικές θέσεις για Νηπιαγωγούς, Καλλιτεχνικά και Θεατρικά: Τι προβλέπει η τροπολογία στη Βουλή
Τι σημαίνει αυτή η εξέλιξη για την εκπαιδευτική κοινότητα
Νέες 2.130 οργανικές θέσεις για Νηπιαγωγούς, Καλλιτεχνικά και Θεατρικά: Τι προβλέπει η τροπολογία στη Βουλή