Ειδική συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στα Δικαστήρια Χανίων, με στόχο να τονιστεί το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το κτίριο που στεγάζει το δικαστικό μέγαρο, το οποίο «έχει πεθάνει» όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στους υπ. βουλευτές, Παύλο Πολάκη, Αλέκο Μαρινάκη και Γιώργο Πετράκη οι δικαστικοί υπάλληλοι.
Τη συζήτησε σφράγισε ένα κωμικοτραγικό συμβάν, επιβεβαιώνοντας την κακή κατάσταση του χώρου.
Τι συνέβη
Ειδικότερα, διαρκούσης της συζήτησης – η οποία αναγκαστικά και ελλείψει άλλου χώρου φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του Εφετείου- και ενώ ο πρόεδρος και τα μέλη του συλλόγου παρουσίασαν στους υποψηφίους τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο κτήριο, ένα κομμάτι του κλιματιστικού έσπασε και έπεσε στο πάτωμα. Έπεσε μάλιστα σε τέτοιο σημείο που ο τραυματισμός είτε αστυνομικού είτε κάποιου πολίτη από το ακροατήριο θα ήταν πολύ πιθανός να συμβεί, εάν ήταν σε εξέλιξη δίκη, σύμφωνα με το zarpanews.gr.
Υπάλληλοι στριμωγμένοι σε μικρά και ακατάλληλα γραφεία, αρχεία σε χώρους αμφιβόλου ποιότητας, ανύπαρκτες προδιαγραφές για ΑΜΕΑ, έλλειψη πάρκινγκ, διάδρομοι στους οποίους συνυπάρχουν κρατούμενοι, κατηγορούμενοι, δικηγόροι, εργαζόμενοι και πολίτες, συνθέτουν την σημερινή εικόνα στο ιστορικό κτήριο του «Διοικητικού Μεγάρου» όπου συστεγάζονται Αντιπεριφέρεια Χανίων και Δικαστήρια, με όλους τους εμπλεκόμενους να αναζητούν κοινή γραμμή διεκδίκησης για την βελτίωσή της.
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς
Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Alfavita Newsroom