kareta kareta
Γέννησαν αυγά σε παραλίες της Ισπανίας

Μέσα σε λιγότερο από δύο μέρες, δύο χελώνες καρέτα-καρέτα γέννησαν τα αυγά τους σε δύο παραλίες της Ισπανίας.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι οι χελώνες καρέτα-καρέτα μεταναστεύουν πλέον σε δυτικότερες περιοχές λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο (17/06) μια θαλάσσια χελώνα γέννησε 80 αυγά σε παραλία της Ντένια και την Τρίτη (20/06) μια άλλη γέννησε 62 αυγά σε αμμουδιά της Γκάντια, στην περιφέρεια της Βαλένθιας, σύμφωνα με το Ίδρυμα Ωκεανογραφίας.

Επιστήμονες του Ιδρύματος Ωκεανογραφίας και του Πανεπιστημίου της Βαλένθιας επισκέφθηκαν τις δύο φωλιές, έλαβαν δείγματα για αιματολογικές εξετάσεις και τοποθέτησαν δορυφορικούς πομπούς για την παρακολούθηση των μετακινήσεων των θαλάσσιων χελωνών.

Αφαίρεσαν ορισμένα αυγά για να τα μεταφέρουν σε εκκολαπτήριο. Τα υπόλοιπα αυγά μεταφέρθηκαν σε προστατευόμενη τοποθεσία στο Εθνικό Πάρκο Αλμπουφέρα.

Η βιολόγος Άνα Λίρια, επικεφαλής της ADS Biodiversidad στη Γκραν Κανάρια, εξήγησε τον Απρίλιο στο πρακτορείο Reuters πως το φαινόμενο οφείλεται στην άνοδο της θερμοκρασίας των υδάτων στη δυτική Μεσόγειο.

Από το 2012, ο αριθμός των φωλιών σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Τυνησία έχει αυξηθεί εντυπωσιακά. Το 2020 ανήλθαν σε 84 έναντι μόλις τριών που ήταν ο ετήσιος μέσος όρος την περίοδο 1990-2012, σύμφωνα με την επιστημονική επιθεώρηση Global Ecology and Conservation.

Οι χελώνες καρέτα-καρέτα συνηθίζουν να γεννούν τα αυγά τους σε παραλίες της ανατολικής Μεσογείου – όπως της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας. Όμως, τα τελευταία χρόνια επισκέπτονται επίσης τις ακτές της Ιταλίας, της Γαλλίας και της Ισπανίας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ντακος
Η καλύτερη σαλάτα του κόσμου είναι ελληνική - Κι όμως δεν είναι η χωριάτικη
Στην κορυφή της λίστας με τις 50 κορυφαίες σαλάτες παγκοσμίως, βρίσκονται δύο εμβληματικές ελληνικές γεύσεις
Η καλύτερη σαλάτα του κόσμου είναι ελληνική - Κι όμως δεν είναι η χωριάτικη
kinisi stous dromous
"Κόλαση" η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα: Live η κίνηση
Με την υπομονή στα όριά της και τους δρόμους πνιγμένους από αυτοκίνητα, η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα εξελίσσεται σε δοκιμασία αντοχής. Από την...
"Κόλαση" η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα: Live η κίνηση