μάνδρα
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/Intime News
«Στον οικισμό δεν έχουμε ούτε ένα εναέριο μέσο, ούτε επίγειο μέσο. Κανείς δεν έχει έρθει»

Ενώ οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια των κατοίκων της Μάνδρας και προσπαθούν να εγκαταλείψουν τους οικισμούς τους, ο Πρόεδρος της Νέας Ζωής και ο Δήμαρχος της Μάνδρας προχώρησαν σε απίστευτες καταγγελίες με όλα όσα έχουν γίνει.

Ο Πρόεδρος της Νέας Ζωής, Βασίλης Παπανικολάου, μίλησε στην ΕΡΤ για την φωτιά που μπήκε στον οικισμό και καίει τα σπίτια.

«Τώρα έχουν καεί ήδη δύο σπίτια από ότι πληροφορίες έχω. Στον οικισμό δεν έχουμε ούτε ένα εναέριο μέσο, ούτε επίγειο μέσο. Κανείς δεν έχει έρθει. Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται. Και εμείς δεν είχαμε την απαίτηση να ρίξουν νερό μέσα στον οικισμό γιατί έτσι ειπώθηκε από κάποιους αρμοδίους. Όλο παρακαλάμε να ρίξουν νερό περιμετρικά ώστε να μην προχωρήσει φωτιά μέσα στον οικισμό» τόνισε.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Μάνδρας, Χρήστος Στάθης, μίλησε στο OPEN για την κατάσταση της πυρκαγιάς στη περιοχή.

«Εμείς ως δημοτική ενότητα Μάνδρας ζούμε έναν εφιάλτη που περιμέναμε να ζήσουμε από χθες το βράδυ. 4 η ώρα το πρωί είχε οριοθετηθεί, τουλάχιστον έτσι όπως έδειχνε, η φωτιά από τη Βοιωτία προς την Αττική. Ο πρώτος Δήμος ο οποίος γειτνιάζει με τον νομό Βοιωτίας είναι ο Δήμος Μάνδρας. Και πραγματικά στις 4 η ώρα πιστεύαμε ότι είχε οριοθετηθεί η φωτιά στη Βοιωτία και δε θα έμπαινε σε μας».

«Σήμερα από το πρωί δεν ξέρω τι συνέβη. Υπάρχει βέβαια ένας ισχυρισμός που λέγεται "αέρας" αλλά και αυτό θεωρώ ότι θα έπρεπε να έχει προβλεφθεί. Δεν μπορεί αν συμβαίνει αυτό μέσα σε κατοικημένη περιοχή, 25 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Στο πιο ωραίο δάσος της Αττικής. Δεν αξίζει να συμβαίνει αυτό σε αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι διοικούν αυτούς τους φορείς οι οποίοι έχουν την ευθύνη για αυτή την κατάσταση την οποία βλέπετε σήμερα».

«Η εικόνα που έχω είναι ότι πραγματικά έχουν πιάσει και καίγονται σπίτια. Καίγονται περιουσίες και αυτοί οι άνθρωποι έχουν αγωνιστεί να τις κάνουνε. Και για τις επιχειρήσεις αλλά, πολύ περισσότερο, έχουν μοχθήσει για τα σπίτια τους. Εδώ που φτάσαμε αυτό που εγώ, και σαν δικηγόρος, λέω, είναι ότι όλοι αποζημιώνονται και όλα αποκαθίστανται.

Θα πρέπει να προσέξουμε και να υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε, όχι τις περιουσίες μας, αλλά τους εαυτούς μας. Να μην έχουμε ένα θύμα. Πραγματικά, κάνουμε ό,τι μπορούμε μόνοι μας. Δεν είναι αρμόδιοι, ούτε ο δήμαρχος, ούτε οι αντιδήμαρχοι. Άλλοι είναι οι φορείς οι οποίοι έχουν την ευθύνη. Και, πραγματικά, αυτή την εικόνα αυτές οι υπηρεσίες δεν την αξίζουν».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 27/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

οκτα
Η Ελλάδα βυθίζεται σε ένα εργασιακό καθεστώς εξουθένωσης - Η 13ωρη εργασία γίνεται «κανονικότητα»
Πλέον, η ίδια η πολιτεία ανοίγει τον δρόμο ώστε ένας εργοδότης να έχει εργαζόμενους εγκλωβισμένους για 13 ώρες συνεχόμενα
Η Ελλάδα βυθίζεται σε ένα εργασιακό καθεστώς εξουθένωσης - Η 13ωρη εργασία γίνεται «κανονικότητα»
Σοφία Ζαχαράκη
Προβληματισμοί του Υπουργείου Παιδείας «για την υπερβαθμολόγηση μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου»
Το Υπουργείο Παιδείας αναθέτει στην ΑΔΙΠΠΔΕ μελέτη για την υπερβαθμολόγηση και την αναβάθμιση των κριτηρίων προαγωγής και αποφοίτησης μαθητών...
Προβληματισμοί του Υπουργείου Παιδείας «για την υπερβαθμολόγηση μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου»
ΑΔΕΔΥ: Απεργία στο Δημόσιο
Νέο Πειθαρχικό: Σήμερα η μεγάλη απεργία - Ποιοι συμμετέχουν στην κινητοποίηση
Σε απεργιακό κλοιό το Δημόσιο – Πανελλαδική κινητοποίηση αύριο με φόντο το νέο Πειθαρχικό Δίκαιο
Νέο Πειθαρχικό: Σήμερα η μεγάλη απεργία - Ποιοι συμμετέχουν στην κινητοποίηση
εκπαιδευτικός
Ο αφόρητος οικονομικός γολγοθάς των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών: Μισθός για ένα 15νθήμερο, φτώχεια... και δανεικά!
Αν δεν φροντίσουμε εκείνους που κρατούν το σχολείο όρθιο, πώς θα φροντίσουν εκείνοι το μέλλον των παιδιών μας;
Ο αφόρητος οικονομικός γολγοθάς των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών: Μισθός για ένα 15νθήμερο, φτώχεια... και δανεικά!