Μια φανταστική συνταγή για αλμυρό cheesecake, από το olivemagazine.gr, το οποίο μπορεί να σερβιριστεί το καλοκαίρι για φαγητό, αλλά και για ορεκτικό.
Υλικά
- 200γρ. παξιμαδάκι κρητικό με ρίγανη
- 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 50γρ. βούτυρο λιωμένο
- 250γρ. φέτα λιωμένη με πιρούνι
- 250γρ. ανθότυρο λιωμένο με πιρούνι
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 3 αβγά
- 3-4 κλαράκια μαντζουράνας (τα φυλλαράκια)
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
- αλάτι, πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 300γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- μερικές ελιές
- φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
Εκτέλεση
- Σπάτε τα παξιμάδια σε κομμάτια και τα τρίβετε στο μπλέντερ σε δόσεις να γίνουν σκόνη. Ανακατεύετε το τρίμμα του παξιμαδιού με το ελαιόλαδο και το λιωμένο βούτυρο για να πάρετε ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμο. Στρώνετε με αυτό τη βάση μιας φόρμας με αποσπώμενο πάτο.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύετε τα λιωμένα τυριά σε ένα μπολ με σύρμα, προσθέτετε το γιαούρτι, τα αβγά, ανάλογο αλατοπίπερο, το ξύσμα λεμονιού και τη μαντζουράνα. Χτυπάτε να γίνει ομοιογενές το μίγμα.
- Αδειάζετε το μίγμα πάνω από τη βάση με το παξιμάδι και ψήνετε το cheesecake για 50 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα περιμετρικά.
- Αφήνετε το cheesecake να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί καλά πριν το ξεφορμάρετε σε πιατέλα. Σερβίρετε στολίζοντας με ντοματίνια, ελίτσες και φυλλαράκια ρίγανης.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Γιατί στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιούν τη φράση «με λες» αντί για «μου λες»
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
Είσαι άνεργος στο κέντρο της Αθήνας; ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ έκτακτο επίδομα 1000 ευρώ
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση