Thumbnail
Στο 4,3% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη

Νέα πτώση του πληθωρισμού σημειώθηκε στη χώρα μας τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με τη Eurostat. Τα στοιχεία του οργανισμού δείχνουν ότι μειώθηκε στο 2,4% από 3,5% τον Αύγουστο.

Η Ελλάδα είχε τον τρίτο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρωζώνη μετά την Ολλανδία (-0,3%) και το Βέλγιο (0,7%) και τον τέταρτο χαμηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Τα υψηλότερα ποσοστά στην ΕΕ σημειώθηκαν στην Ουγγαρία (12,2%), τη Ρουμανία (9,2%) και τη Σλοβακία (9%).

Σε σύγκριση με τον Αύγουστο, ο πληθωρισμός μειώθηκε σε 21 χώρες της ΕΕ, παρέμεινε σταθερός σε μία και αυξήθηκε σε πέντε.

Τη μεγαλύτερη συμβολή στον πληθωρισμό τον Σεπτέμβριο είχαν οι τιμές των υπηρεσιών (+2,05 ποσοστιαίες μονάδες), ακολουθούμενες από τις τιμές των τροφίμων, αλκοόλ και καπνού (+1,78 π.μ.), των μη ενεργειακών βιομηχανικών προϊόντων (+1,06 π.μ.) και της ενέργειας (-0,55 π.μ.).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/03

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γιαγιά
Επιβράδυνση της γήρανσης: τρεις φυσικοί τρόποι για καλύτερη υγεία
Νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει ότι ένας συνδυασμός ωφέλιμων λιπαρών, βιταμίνης D και άσκησης μπορεί να καθυστερήσει τη διαδικασία της γήρανσης.
Επιβράδυνση της γήρανσης: τρεις φυσικοί τρόποι για καλύτερη υγεία