melomakarona
Δείτε την πιο εύκολη συνταγή για υγιεινά μελομακάρονα

Η αγάπη για τα γλυκά υπάρχει σε κάθε ηλικία, και αν μπορούμε να τα απολαμβάνουμε με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και πλούσια σε φυτικές ίνες, τότε γίνεται ακόμα καλύτερη. Τα μελομακάρονα παραμένουν ένα αγαπημένο γλυκό, αλλά αυτή τη φορά θα βρείτε παρακάτω μια υγιεινή προσέγγιση χωρίς αλεύρι και ζάχαρη.

Φτιαγμένα αποκλειστικά από ολόκληρες τροφές αυτά τα “μελομακάρονα” προσφέρουν τη γεύση που αγαπάμε, χωρίς περιττή ζάχαρη και αλεύρι που είναι βλαβερά για παιδιά – και για όλους μας.

Με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και φυτικές ίνες που ισοδυναμούν με ένα μήλο με τη φλούδα, αυτή η συνταγή από τη διατροφολόγο @dimidiet δίνει ένα νέο νόημα στην απόλαυση των γλυκών για όλη την οικογένεια. Ανακαλύψτε τον υγιεινό τρόπο για να απολαμβάνετε την παράδοση και τη γεύση των μελομακαρόνων, χωρίς να επιβαρύνετε το παιδί σας με συντηρητικά.

Συνταγή για τα πιο υγιεινά μελομακάρονα: 

Υλικά

🔹400 γραμ. χουρμάδες
🔹200 γραμ. βρώμη αλεσμένη
🔹200 γραμ. αλεύρι αμυγδάλου (τρίβουμε αμύγδαλα αν δεν έχουμε αλεύρι😊)
🔹4 κσ ελαιόλαδο
🔹1 κγ baking powder
🔹1/2 κγ baking soda
🔹1/2 κούπα χυμό από πορτοκάλι
🔹2 κσ κονιάκ
🔹1 κσ ξύσμα πορτοκαλιού
🔹2 κσ κακάο
🔹1/2 κγ εκχύλισμα βανιλιας
🔹100 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
🔹1 κγ κανέλα
🔹1/4 κγ τριμμένο γαρύφαλλο

Εκτέλεση: 

  • Βγάζουμε τα κουκούτσια από τους χουρμάδες και τους μουλιάζουμε για 10 λεπτά σε μία κούπα βραστό νερό. Στη συνέχεια τους χτυπάμε μαζί με το νερό στο μπλέντερ μέχρι να έχουμε μία λεία πάστα
  • Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό.
  • Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ την αλεσμένη βρώμη, το αλεύρι αμυγδάλου, το μπέικιν και τη σόδα και δημιουργούμε ένα κενό στη μέση.
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το μισό χουρμαδομελο, το κονιάκ και το χυμο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στο κενό κι ανακατεύουμε σιγά-σιγά με μία σπάτουλα μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη.
  • Φτιάχνουμε 15 μεγάλα ή 20 πιο μικρά μελομακάρονα! Τα χαράζουμε ελαφρά με το πιρούνι από πάνω και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φουρνο για 15-20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Προσοχή να μην τα κάψουμε!!
  • Στη συνέχεια χτυπάμε στο μπλέντερ το υπόλοιπο χουρμαδόμελο με 2 γεματες κσ κακάο, 3 κσ νερό και 1/2 κγ εκχύλισμα βανιλιας. Προσθέτουμε σιγά-σιγά νερό μέχρι να έχουμε την υφή που θέλουμε για την επικάλυψη “σοκολάτας”την οποια απλώνουμε πάνω στα μελομακάρονα που έχουν κρυώσει.
  • Τέλος ανακατεύουμε τα σπασμένα καρύδια με την κανέλα και το γαρύφαλλο και πασπαλίζουμε από πάνω

Διατηρούνται στο ψυγείο!

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 01/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

EKPA metaptixiaka
ΕΚΠΑ: Αναγόρευση του κ. Ανδρέα Δρακόπουλου σε επίτιμο διδάκτορα και απόδοση τίτλου Μεγάλου Ευεργέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
  Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2024 και ώρα 19.00 στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30)
ΕΚΠΑ: Αναγόρευση του κ. Ανδρέα Δρακόπουλου σε επίτιμο διδάκτορα και απόδοση τίτλου Μεγάλου Ευεργέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος