Thumbnail
Πόσα παιδιά κάνουν οι Έλληνες - Η σύγκριση με τις άλλες χώρες της ΕΕ

Θλιβερά τα στοιχεία της Eurostat, για την υπογεννητικότητα στην Ευρώπη.

Στην ΕΕ υπάρχουν σχεδόν 200 εκατομμύρια ιδιωτικά νοικοκυριά, και στο 24,3% εξ'αυτών ζουν παιδιά, σύμφωνα με στοιχεία του 2022.

Ειδικότερα, το 12,1% των νοικοκυριών στην ΕΕ περιλαμβάνει ένα παιδί , το 9,3% δύο παιδιά και μόνο στο 3% των νοικοκυριών της ΕΕ έχει 3 παιδιά ή περισσότερα.

Ο συνολικός αριθμός των νοικοκυριών στην ΕΕ αυξήθηκε κατά 6,9% μεταξύ 2012 και 2022, ωστόσο την ίδια περίοδο το ποσοστό των νοικοκυριών που περιλάμβαναν τουλάχιστον ένα παιδί μειώθηκε κατά 2,4%.

Τα υψηλότερα ποσοστά νοικοκυριών με παιδιά καταγράφηκαν στη Σλοβακία (33,9%), την Ιρλανδία (32,2%) και την Κύπρο (30,6%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά στη Φινλανδία (18,4%), τη Γερμανία (20,1%) και την Ολλανδία (21,8%).

Μεταξύ των νοικοκυριών με παιδιά στην ΕΕ, σχεδόν τα μισά είχαν μόνο ένα παιδί (49,5%) το 2022, ενώ δύο παιδιά είχε το 38,1% των νοικοκυριών και τρία ή περισσότερα παιδιά το 12,4%.

Τα νοικοκυριά με ένα παιδί είναι τα πιο διαδεδομένα μεταξύ των νοικοκυριών με παιδιά σε όλες τις χώρες της ΕΕ, εκτός από την Ολλανδία, όπου τα νοικοκυριά με δύο παιδιά έχουν το υψηλότερο ποσοστό (42%).

Σύμφωνα με τη Eurostat, μεταξύ των νοικοκυριών με παιδιά στην Ελλάδα, περίπου το 48% περιλαμβάνει ένα παιδί, το 35% δύο παιδιά και το 17% τρία παιδιά.

Μόνο ένα παιδί περιλαμβάνουν πάνω από τα μισά νοικοκυριά στην Πορτογαλία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Μάλτα, τη Λιθουανία, τη Λετονία, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ουγγαρία.

Τα νοικοκυριά με τρία ή περισσότερα παιδιά είναι το λιγότερο συνηθισμένο σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Το ποσοστό τους μεταξύ όλων των νοικοκυριών με παιδιά κυμαινόταν από 22,3% στην Ιρλανδία, 21,2% στη Σουηδία και 19,0% στη Φινλανδία, έως 6,3% στην Πορτογαλία, 6,5% στη Βουλγαρία και 7,4% στην Ιταλία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τρεμ
Τέμπη: Στον ανακριτή η τότε διευθύντρια Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Μεταφορών του υπ. Μεταφορών

Σήμερα, η διευθύντρια της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Μεταφορών του Υπουργείου Μεταφορών καλείται να απολογηθεί ενώπιον του...

Τέμπη: Στον ανακριτή η τότε διευθύντρια Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Μεταφορών του υπ. Μεταφορών
diagonismos asep 2025
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Ανέβηκε ελεύθερα το ΤΕΣΤ για 70.000 εξεταζόμενους
Πλέον είναι διαθέσιμο σε όλους τους χιλιάδες υποψήφιους του 2ου Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού ΑΣΕΠ το ΤΕΣΤ στάθμισης και προσομοίωσης της νέας ύλης
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Ανέβηκε ελεύθερα το ΤΕΣΤ για 70.000 εξεταζόμενους
tsouxlos-olme.jpg
Τσούχλος: «Πανδημία και Πρότυπα σχολεία αύξησαν το ποσοστό μαθητών που πάνε στα φροντιστήρια»
«Αυτό εν μέρει σίγουρα οφείλεται και στην πανδημία, διότι υπήρξαν κενά επί δύο συναπτά έτη με την πολύ μεγάλης διάρκειας εξ αποστάσεως εκπαίδευση»
Τσούχλος: «Πανδημία και Πρότυπα σχολεία αύξησαν το ποσοστό μαθητών που πάνε στα φροντιστήρια»