Thumbnail
Νέο πρόστιμο για τον Σκλαβενίτη για τον κιμά και για απαίτηση υψηλότερης τιμής

Συγκεκριμένα από την διεύθυνση Ανάπτυξης Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, επιβλήθηκε στην εταιρεία «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε» συνολικό πρόστιμο τριών χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ για παράβαση του άρθρου 20§6.

Το άρθρο 20 π.6 (ΦΕΚ 2542/Β΄/18.4.23) αναφέρει πως: «Πριν από την κοπή κρέατος σε κιμά, ο κρεοπώλης υποχρεούται να καθαρίσει τελείως τη μηχανή από υπολείμματα προηγούμενης κοπής, εφόσον ο καταναλωτής το ζητήσει. Σε κάθε άλλη περίπτωση το υπόλειμμα κιμά που υπάρχει στη μηχανή δεν πρέπει να υπερβαίνει σε βάρος τα 100 γραμμάρια.

Επιπλέον έφαγε πρόστιμο για παράβαση και του άρθρου 2Β§9. Το εν λόγω άρθρο αναφέρει «Απαγορεύεται η απαίτηση ή η είσπραξη υψηλότερου τιμήματος από αυτό που προκύπτει από την πληροφορία που παρέχεται στον καταναλωτή».

Πρόκειται για το κατάστημα «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης Α.Ε.Ε» επί της οδού Λ. Αμαρουσίου 23, στη Λυκόβρυση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

kathigitis-pavlos-peppas-upatras
Έφυγε πρόωρα από τη ζωή ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Παύλος Πέππας
«Δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουν τη λύπη που νιώθουμε για την απώλεια του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών Παύλου Πέππα».
Έφυγε πρόωρα από τη ζωή ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Παύλος Πέππας