Η σκορδαλιά είναι η αλοιφή που δεν λείπει από το τραπέζι της 25ης Μαρτίου και πράγματι, πρόκειται για την πιο λαχταριστή συνταγή, που συνδυάζεται τέλεια, τόσο με μια φέτα ψωμί, όσο και με τον μπακαλιάρο.
Παρακάτω θα βρείτε μία πεντανόστιμη συνταγή από το bovary.gr
Υλικά
- Μισό κιλό πατάτες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 200 ml ελαιόλαδο
- 20 ml ξύδι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και αφού τις κόψουμε σε κομματάκια τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Μέχρι να βράσουν οι πατάτες κόβουμε τις σκελίδες σκόρδο και βγάζουμε τη φύτρα τους, την καρδιά τους, ώστε να βγει πιο ελαφριά η αλοιφή μας.
- Ρίχνουμε το κομμένο σκόρδο στο μούλτι και προσθέτουμε 2 με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα αποτέλεσμα σαν κρέμα.
- Στο ίδιο μούλτι ρίχνουμε τις πατάτες, αμέσως μόλις βγουν από την κατσαρόλα μας, ρίχνουμε αλάτι και πολτοποιούμε. Αφού μαλακώσουν και όλα τα υλικά μας γίνουν ένα προσθέτουμε με αργές κινήσεις το ελαιόλαδο ώστε να βγει ο σκορδαλιά μας αφράτη.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη