μύρτιλλα
Βοηθούν στο να κοιμηθείτε χωρίς να αισθάνεστε βάρος

Σύμφωνα με τους ειδικούς υπάρχουν ορισμένες εξαιρετικά νόστιμες και ελαφριές επιλογές που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα χωρίς να αισθάνεστε βάρος.

Γιαούρτι με μέλι και καρύδια

Ένα μικρό μπολ γιαούρτι πλήρες λιπαρών με λίγο μέλι και καρύδια αποτελεί ένα υπέροχο σνακ πριν τον ύπνο. Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και ασβέστιο, ενώ το μέλι θα σας χαρίσει μια γλυκιά νότα χωρίς υπερβολικές θερμίδες. Τα καρύδια περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου.

Μπανάνα με φυστικοβούτυρο

Μια μπανάνα με μια κουταλιά φυστικοβούτυρο συνιστά ένα πλούσιο σε μαγνήσιο και καλή πηγή υγιεινών λιπαρών σνακ που θα σας κρατήσει χορτάτους και θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.

Αβοκάντο με κράκερ ολικής άλεσης

Για όσους αναζητούν κάτι λίγο πιο σύνθετο, μια φέτα αβοκάντο πάνω σε μερικά κράκερ ολικής άλεσης μπορεί να αποτελέσει το τέλειο βραδινό σνακ. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε υγιεινά λιπαρά και φυτικές ίνες, προσφέροντας μια αίσθηση πληρότητας.

Αχλάδι με τυρί Cottage

Ένα αχλάδι με λίγο τυρί cottage είναι μια γευστική και ισορροπημένη επιλογή. Το αχλάδι παρέχει φυτικές ίνες και φυσική γλυκύτητα, ενώ το τυρί cottage προσθέτει πρωτεΐνη, κάνοντας αυτό το σνακ ιδανικό πριν τον ύπνο.

Ξηροί καρποί και σταφίδες

Για ένα γρήγορο και εύκολο σνακ, ένα μικρό μπολ με ξηρούς καρπούς και σταφίδες είναι ιδανικό. Οι ξηροί καρποί παρέχουν υγιεινά λιπαρά και πρωτεΐνη, ενώ οι σταφίδες προσθέτουν μια νότα γλυκύτητας χωρίς πολλές θερμίδες.

Οι τροφές που πρέπει να αποφεύγονται

Καφές και τσάι

Ποτά που περιέχουν καφεΐνη, όπως ο καφές και το τσάι, μπορούν να διαταράξουν τον ύπνο σας και να κρατήσουν τον εγκέφαλό σας πιο ενεργό απ’ ό,τι θα θέλατε την ώρα του ύπνου.

Σοκολάτα

Εκτός από την καφεΐνη, η σοκολάτα περιέχει επίσης θεοβρωμίνη, μια άλλη ουσία που μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο σας, καθιστώντας την μια λιγότερο ιδανική επιλογή πριν από τον ύπνο.

Πικάντικα φαγητά

Τα πικάντικα φαγητά μπορούν να προκαλέσουν δυσφορία και πεπτικά προβλήματα, πράγμα που μπορεί να διακόψει την ξεκούραση σας κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Βαριά φαγητά και κρεατικά

Μεγάλες ποσότητες βαριών φαγητών ή κρεατικών λίγο πριν τον ύπνο μπορούν να δυσκολέψουν την πέψη και να προκαλέσουν δυσάρεστη αίσθηση κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Αλκοολούχα ποτά

Παρόλο που το αλκοόλ μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε γρηγορότερα, επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα του ύπνου, κάνοντας τον πιο επιφανειακό και διακοπτόμενο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 15/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα