τάξη, έδρα, πίνακας, μαυροπίνακας, τετράδια
Οι εκπαιδευτικοί ενισχύουν οικονομικά τις ολιγοήμερες διακοπές 17 προσφυγόπουλων από τη δομή του Σχιστού στο νησί της Σίφνου

Τη γενναιοδορία του εκφράζει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης», προσφέροντας στα προσφυγόπουλα στη δομή του Σχιστού 300 ευρώ από το ταμείο του σωματείου για την πραγματοποίηση των φετινών ολιγοήμερων διακοπών.

Τα προσφυγόπυλα είναι 17 κορίτσια ηλικίας 5 έως 16 ετών από τη Συρία, το Ιράκ, το Ιράν, το Κονγκό, τη Σομαλία και το Αφγανιστάν και θα πραγματοποιήσουν ολιγοήμερες διακοπές στο νησί της Σίφνου.

«Ο Σύλλογός μας στήριξε με το ίδιο ποσό και τις περυσινές αντίστοιχες ολιγοήμερες διακοπές στη Σίφνο προσφυγόπουλων της δομής. Ως εκπαιδευτικοί στεκόμαστε δίπλα  σε όλους τους μαθητές μας ανεξάρτητα από φύλο, καταγωγή κτλ. Πόσο μάλλον σε παιδιά θύματα πολέμου και  προσφυγιάς», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί.

Αναλυτικά

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου-Περάματος «Ν. Πλουμπίδης» πάντοτε στήριζε και συνεχίζει να στηρίζει τα προσφυγόπουλα στη δομή του Σχιστού με διάφορες μορφές αλληλεγγύης (τρόφιμα, ρουχισμό, παιχνίδια, σχολικά είδη, εκδηλώσεις, κτλ.). Έτσι, λοιπόν, σε συνέχεια της αλληλεγγύης το ΔΣ του συλλόγου μας ανταποκρινόμενο στο αίτημα των ΣΕΠ της Δομής προσφέρει 300 ευρώ από το ταμείο του σωματείου για την πραγματοποίηση των φετινών ολιγοήμερων διακοπών 17 κοριτσιών ηλικίας 5 έως 16 ετών  από τη Συρία, το Ιράκ, το Ιράν, το Κονγκό, τη Σομαλία και το Αφγανιστάν  στο νησί της Σίφνου. Τα παιδιά θα συνοδέψουν οι Συντονίστριες Εκπαίδευσης Προσφύγων της δομής του Σχιστού. Ο Σύλλογός μας στήριξε με το ίδιο ποσό και τις περυσινές αντίστοιχες ολιγοήμερες διακοπές στη Σίφνο προσφυγόπουλων της δομής. Ως εκπαιδευτικοί στεκόμαστε δίπλα  σε όλους τους μαθητές μας ανεξάρτητα από φύλο, καταγωγή κτλ. Πόσο μάλλον σε παιδιά θύματα πολέμου και  προσφυγιάς.

Μέχρι και σήμερα  το νησί της Σίφνου επιδεικνύει υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς, καθώς φιλοξενεί συστηματικά παιδιά υψηλής ευαλωτότητας (πρόσφυγες, ορφανά, παιδιά εγκαταλελειμμένα, παιδιά με αναπηρία) με τους ντόπιους και τα καταστήματα που στηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία να αναλαμβάνουν αφιλοκερδώς τη μετακίνηση, στέγαση και σίτιση αυτών και των συνοδών τους για μία εβδομάδα.
 
Τα χρήματα του συλλόγου θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά ειδών θαλάσσης 
(αντηλιακά, καπέλα, πετσέτες κ.τ.λ.) και το απαραίτητο «χαρτζιλίκι».

Σαν σωματείο για όσο διάστημα  παραμένουν εδώ οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους, διεκδικούμε αταλάντευτα το δικαίωμα στην εκπαίδευσή τους σε αποκλειστικά δημόσιες δομές. Επιπλέον, χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τις προσπάθειες εκπαιδευτικών και γονιών να σταθούν όρθιοι και συνεπείς στα ανθρωπιστικά τους καθήκοντα και στην προσφορά απέναντι σε αυτά τα παιδιά, που αντιμετωπίζουν το ρατσιστικό δηλητήριο που έντεχνα κάποιοι καλλιεργούν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

doukas
ΠΑΣΟΚ: Ο Χάρης Δούκας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις εκλογές – «Θα παραμείνω δήμαρχος Αθηναίων»
Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Χάρης Δούκας – Οι δηλώσεις του από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής
ΠΑΣΟΚ: Ο Χάρης Δούκας ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις εκλογές – «Θα παραμείνω δήμαρχος Αθηναίων»
astinomia-peripoliko
Πάτρα: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την κακοποίηση 15χρονου
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τον ξυλοδαρμό 15χρονου από τον πατέρα του όταν του είπε ότι είναι ομοφυλόφιλος
Πάτρα: Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την κακοποίηση 15χρονου
pirosvestiki
Φωτιά τώρα στην Άνδρο
Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην Άνδρο
Φωτιά τώρα στην Άνδρο