Τραγωδία στην Κρήτη: Τι κατέθεσε η μητέρα του 6χρονου - «Όλα έγιναν μέσα σε 10 λεπτά»
Έρανος για την κηδεία του μικρού μαθητή

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Κρήτης από τον πνιγμό του 6χρονου μαθητή στην παραλία της Άρβης το Σάββατο (01/06)

Όπως προκύπτει, όλα συνέβησαν μέσα σε 10 λεπτά όταν ο 6χρονος Νικόλας πήγε μόνος του στην παραλία για να βουτήξει στη θάλασσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ekriti.gr, η μητέρα του αδικοχαμένου παιδιού κατέθεσε στους αστυνομικούς του ΑΤ Βιάννου ότι βρισκόταν στο σπίτι μαζί με το παιδί και το μωρό της οικογένειας όταν ξαφνικά έχασε τον 6χρονο μαθητή της Α΄ Δημοτικού από τα μάτια της.

Αμέσως βγήκε έξω και τον αναζήτησε ωστόσο στα 10 λεπτά που μεσολάβησαν, το κακό είχε ήδη γίνει αφού το παιδάκι είχε πάει στη θάλασσα, όπως είπε.

Η γυναίκα συνελήφθη, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερη με εντολή εισαγγελέα.

«Παρασύρηκε από κάποιο κύμα»

«Το παιδί ξέφυγε από την προσοχή της μητέρας του, που ήταν στο σπίτι με το μωρό της οικογένειας, που είχε έρθει στην ζωή πριν από λίγους μήνες και πήγε για μπάνιο στην θάλασσα. Ο πατέρας ήταν σε οικοδομή για το μεροκάματο», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο δήμαρχος Βιάννου, Παύλος Μπαριτάκης.

Όπως είπε, το παιδί ήταν μόνο του και όχι με κάποιο φίλο του, όπως ακουγόταν το Σάββατο και ότι έπεσε για μπάνιο στην θάλασσα και «δυστυχώς προφανώς παρασύρθηκε από κάποιο κύμα και έγινε το κακό».

«Δεν υπήρχε κάποιος να το δει εκείνη την στιγμή το παιδί. Όταν το είδαν κάποιοι ήταν αργά, δυστυχώς για τον μικρό Νικόλα, παρά την μεγάλη κινητοποίηση που έγινε», επισήμανε ο δήμαρχος.

Σημειώνεται ότι έγινε προσπάθεια να επανέλθει στην ζωή και με χρήση του απινιδωτή του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου, μα δυστυχώς ήταν αργά.

Όπως σχολίασε, «το παιδί ήταν ιδιαίτερα αγαπητό και στον παιδικό σταθμό Βιάννου που πήγαινε μέχρι προσφάτως και στο δημοτικό που πήγε φέτος», ενώ τόνισε ότι υπάρχει πρωτοβουλία για συγκέντρωση χρημάτων ώστε το παιδί να ταφεί στην χώρα του.

«Το πήρε το ρεύμα»

Αυτόπτης μάρτυρας είδε το παιδί να επιπλέει στο νερό και αμέσως σήμανε συναγερμός. «Δεν φυσούσε, αλλά είχε βουβό κύμα η θάλασσα είναι πολύ επικίνδυνη, γιατί κάνει ρεύματα. Το πήρε το ρεύμα από εκεί και το έφερε μέσα στο λιμάνι, αλλά σε κατάσταση που είχε χάσει τις αισθήσεις του. Είχε ένα ελαφρό παλμό, αλλά αναπνοή δεν υπήρχε» ανέφερε στο MEGA και συνέχισε:

«Μισή ώρα προσπαθούσαν να το επαναφέρουν κάποιοι άνθρωποι που γνωρίζανε πρώτες βοήθειες. Κατέβηκε το ασθενοφόρο, ήρθε και μια γιατρός που αυτή είδε ότι υπάρχει παλμός. Εκεί στην παραλία δεν υπήρχε κάποιος να το δει το παιδί».

«Υπέροχο παιδάκι γεμάτο ενέργεια»

«Ό,τι και να πούμε είναι λίγο. Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι», δήλωσε ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρβης, Γιάννης Καρπαθάκης, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που έσπευσε στο σημείο που εντοπίστηκε το άτυχο σώμα του μικρού παιδιού. «Σε μία τέτοια τραγωδία πρέπει να είμαστε σιωπηλοί. Μπροστά στο πένθος να μην είμαστε επικριτικοί», πρόσθεσε ο κ. Καρπαθάκης τονίζοντας πως οι γονείς του Νικόλα είναι άνθρωποι που εργάζονται όλη μέρα για να προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούν στα παιδιά τους.

Έρανος για να ταφεί στην Αλβανία

Σε ανάρτηση του πολιτιστικού συλλόγου γίνεται προσπάθεια για την ανεύρεση του ποσού για να γίνει η κηδεία του παιδιού στην Αλβανία.

«Το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Εξωραϊστικού συλλόγου Άρβης έπειτα από το τραγικό συμβάν που έγινε στο χωριό μας συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε τα εξής: Να εκφράσει τα βαθιά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Να καλύψει τα έξοδα της μεταφοράς και της κηδείας του παιδιού στην πατρίδα του. Στο πλαίσιο αυτό, σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου Άρβης, το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου και την Ενορία Άρβης, θα προβεί σε έρανο αύριο Κυριακή 2/7 από τις 6 στο χωριό», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pirosvestiki
Φωτιά τώρα στην Άνδρο
Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην Άνδρο
Φωτιά τώρα στην Άνδρο
trimperis
Πρόταση του Ομότιμου Καθηγητή Φυσικής Γ.Τριμπέρη για τα πτυχία που αναγνωρίζονται ως Integrated Master
Ένα αναβαθμισμένο 5ετές Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών θα δώσει ισχυρότερα εφόδια
Πρόταση του Ομότιμου Καθηγητή Φυσικής Γ.Τριμπέρη για τα πτυχία που αναγνωρίζονται ως Integrated Master