zoakia
Πως να βοηθήσετε τα αδέσποτα ζωάκια κατά τη διάρκεια του καύσωνα

Ένα δύσκολο καλοκαίρι αναμένεται να περάσουμε, καθώς όπως όλα δείχνουν οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν. 

Ποια όμως είναι τα μέτρα που μπορείτε να πάρετε για να προστατεύσετε τ’ αδέσποτα από τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού και τον καύσωνα.

Τι μπορείτε να κάνετε

  • Το πιο απλό που μπορούμε να κάνουμε είναι να τοποθετήσουμε ένα μπολ με κρύο νερό έξω από το σπίτι μας, έξω από την εργασία μας και σ’ ένα μέρος που γνωρίζουμε πως υπάρχει συχνή διέλευση ζώων. Καλό θα ήταν να προσθέσετε και μερικά παγάκια ώστε το νερό να μείνει δροσερό για περισσότερη ώρα. Μην ξεχνάτε πως οι κύριες αιτίες θανάτου των αδέσποτων, κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού, είναι η αφυδάτωση και η θερμοπληξία.
  • Δημιουργήστε έξω από το σπίτι σας, ένα προσωρινό σκιερό σημείο με χαρτόκουτα ή παλιά ξύλα ώστε να μπορούν να ξαποσταίνουν αδέσποτα σκυλάκια και γατάκια, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Να έχετε στο μυαλό σας πως η έλλειψη τέτοιων σκιερών σημείων στις πόλεις, οδηγεί τα αδέσποτα ζώα να κρύβονται κάτω από σταθμευμένα αυτοκίνητο. Συνεπώς, πριν βάλετε μπρος το αυτοκίνητο, βεβαιωθείτε πως δεν κινδυνεύει κάποιο ζώο.
  • Όσο για τα αδέσποτα σκυλάκια και γατάκια, δυσκολεύονται να βρουν την τροφή τους καθώς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών δεν μπορούν να κάνουν πολλές μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Έτσι, αν δίπλα στο μπολ με το νεράκι τους, τοποθετήσετε ένα μπολ με τροφή θα είναι πολύ βοηθητικό για εκείνα. Μπορείτε κάλλιστα να επιλέξετε μία πιο οικονομική τροφή καλής ποιότητας η οποία θα προσφέρει στα αδέσποτα ζώα όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζονται.

Αν διαπιστώσετε ότι οποιοδήποτε ζώο βρίσκεται σε κίνδυνο στείλτε άμεσα mail στο [email protected] ή καλέστε στο 10410. Συνεργαστείτε με τον δήμο σας και τις φιλοζωικές οργανώσεις της περιοχής σας για αδέσποτα ζώα που μας έχουν ανάγκη. Αυτές τις δύσκολες ώρες ας μην τα ξεχάσουμε, μας χρειάζονται, καταλήγει η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς.

Τα σκυλιά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στη ζέστη. Και αυτό επειδή δεν έχουν ανατομικό σύστημα που να επιτρέπει να ιδρώσουν ώστε να αποβάλλουν την υψηλή θερμοκρασία του σώματός τους και να δροσιστούν.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pirosvestiki
Φωτιά τώρα στην Άνδρο
Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική για φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στην Άνδρο
Φωτιά τώρα στην Άνδρο
trimperis
Πρόταση του Ομότιμου Καθηγητή Φυσικής Γ.Τριμπέρη για τα πτυχία που αναγνωρίζονται ως Integrated Master
Ένα αναβαθμισμένο 5ετές Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών θα δώσει ισχυρότερα εφόδια
Πρόταση του Ομότιμου Καθηγητή Φυσικής Γ.Τριμπέρη για τα πτυχία που αναγνωρίζονται ως Integrated Master