Η επιλογή ενός ώριμου και γλυκού καρπουζιού μπορεί να μοιάζει με ένα μικρό στοίχημα, αλλά με μερικές χρήσιμες συμβουλές, μπορείτε να αυξήσετε σημαντικά τις πιθανότητές σας να διαλέξετε ένα νικητή.
Το σημείο του χωραφιού ή σημείο του εδάφους όπου ακουμπούσε το καρπούζι είναι ένα σημαντικό στοιχείο για τη σωστή ωρίμανση. Αυτό το σημείο είναι συνήθως εύκολο να βρεθεί. Για ένα ώριμο καρπούζι, η περιοχή αυτή πρέπει να έχει κίτρινο, κεχριμπαρένιο, βουτυρένιο ή κρεμώδες χρώμα, υποδεικνύοντας ότι το καρπούζι έμεινε στο αμπέλι αρκετό καιρό για να ωριμάσει. Ένα άγουρο καρπούζι θα έχει μια πιο λευκή κηλίδα στο χωράφι.
Τι πρέπει να κάνετε
Σηκώστε το καρπούζι και χτυπήστε το όπως θα κάνατε σε μια πόρτα. Ένας βαθύς, κούφιος ήχος, παρόμοιος με τύμπανο, υποδηλώνει ότι το φρούτο είναι ώριμο. Εάν ο ήχος είναι υψηλός, το φρούτο είναι πιθανότατα άγουρο. Ένας θαμπός θόρυβος υποδηλώνει ότι το καρπούζι είναι πιθανώς υπερώριμο.
Βρείτε το άκρο του άνθους του καρπουζιού. Πιέστε αυτή την περιοχή με τον αντίχειρά σας. Ένα άγουρο καρπούζι θα το αισθάνεστε τελείως συμπαγές, ένα υπερώριμο καρπούζι θα είναι πολτώδες και ένα ώριμο καρπούζι θα υποχωρεί λίγο, λυγίζοντας ελαφρώς κάτω από την πίεση του αντίχειρά σας.
Τέλος, μυρίστε το καρπούζι. Θα πρέπει να μπορείτε να μυρίσετε ένα γλυκό άρωμα μέσα από τη φλούδα. Αν δεν υπάρχει καμία μυρωδιά, το φρούτο είναι πιθανότατα άγουρο. Αντίθετα, αν το άρωμα είναι έντονο, το πεπόνι μπορεί να έχει περάσει την ακμή του.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό
ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)
Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 25/11
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη