Thumbnail
Δείτε τις πιο γευστικές και εύκολες, καθώς και γρήγορες σαλάτες με αγγούρι που μπορείτε ακόμα και καθημερινά να εντάξετε στο τραπέζι σας

Μία από τις πρώτες εικόνες που σχηματίζονται στο μυαλό μας ακούγοντας τη λέξη καλοκαίρι είναι ένα πιάτο με πληθωρική χωριάτικη σαλάτα, λουσμένη στο εξαιρετικό ελληνικό παρθένο ελαιόλαδο.

Σε ρόλο πρωταγωνιστή εδώ, εκτός από τις ζουμερές κατακόκκινες ντομάτες, και το αγγούρι: Κομμένο σε τραγανές, ολοστρόγγυλες ροδέλες να δίνουν νότες δροσιάς και καλοκαιρινής νοστιμιάς στο πιάτο μας. Όμως το αγγούρι, δε το συναντάμε μόνο στη χωριάτικη σαλάτα. Η ουδέτερη γεύση του και το φίνο άρωμά του, λειτουργούν το ίδιο εξισορροπητικά ανάμεσα σε μία πληθώρα ακόμα λαχανικών και φρούτων της εποχής, χαρίζοντας έμπνευση και γαστρονομική τσαχπινιά σε πολλές ακόμα δροσερές σαλάτες.

Αυτές είναι μερικές από τις πιο γευστικές, εύκολες και γρήγορες σαλάτες με αγγούρι που μπορούμε ακόμα και καθημερινά να φιλοξενούμε στο καλοκαιρινό μας τραπέζι, καθώς συνδυάζονται έξυπνα και αρμονικά με πολλά πιάτα, κυρίως της μεσογειακής κουζίνας.

Γλιστρίδα με αγγούρι, φέτα και ελιές

Η ζέστη του καλοκαιριού θέλει σαλάτες δροσερές και γεύματα ελαφριά, γευστικά και κυρίως χωρίς πολλά λιπαρά. Αυτή η σαλάτα συνδυάζει ότι ακριβώς ψάχνουμε για το καλοκαιρινό, καθημερινό μας μενού και μάλιστα μπορεί να συνδυαστεί το ίδιο πετυχημένα τόσο με κρέας όσο και με ψάρι. Πρωταγωνιστής, εδώ, φυσικά, το αγγούρι που χάρη στα μεγάλα ποσοστά νερού που κλείνει στα συστατικά του, καταφέρνει και να μας ξεδιψά αλλά και να μας χορταίνει ταυτόχρονα.

Πλιγούρι με σπανάκι, μυρωδικά, αγγούρι φρέσκο και τουρσί

Αρωματική και χορταστική στην απλότητά της, αυτή η απόλυτα καλοκαιρινή σαλάτα θα γίνει ο σύμμαχός μας, επιστρέφοντας από το μπάνιο, στη θάλασσα ή στην πισίνα. Αλλά και στο γραφείο, εν ώρα δουλειάς μπορεί εύκολα να κορέσει την πείνα μας και να βγάλει από τη δύσκολη θέση του τι μαγειρεύουμε σήμερα. Στα συν αυτής της συνταγής και το ότι δεν απαιτεί να βράσουμε πρώτα το πλιγούρι αλλά μπορούμε να το κάνουμε να φουσκώσει με άλλο τρόπο.

Αγγουροσαλάτα με δυόσμο και γιαούρτι

Το αγγούρι συναντά τον δυόσμο και το γιαούρτι σε μία light καλοκαιρινή εκτέλεση εναλλακτικού τζατζικιού, χωρίς σκόρδο, και το αποτέλεσμα φέρνει στον ουρανίσκο μας, έκρηξη φρεσκάδας και δροσιάς. Συνδυάζεται εξαιρετικά με κρέατα στη σχάρα ή στη σούβλα και είναι ότι πρέπει για να συνοδεύσει ένα οικογενειακό Κυριακάτικο τραπέζι με κρεατοφιλικό χαρακτήρα.

Αγγουροσαλάτα με τηγανητή κάππαρη

Αλμυρή και με ελαφρώς ξιδάτη γεύση, αυτή η σαλάτα διακρίνεται για τις αντιθέσεις της, αν και όλα τα υλικά της μαρτυρούν τη φρεσκάδα και τη νοστιμιά της ελληνικής μεσογειακής κουζίνας και του ελληνικού καλοκαιριού. Την σερβίρουμε παρέα με ψάρι, κατά προτίμηση στο τηγάνι και βάζουμε στην παρέα τους και ψηλά ποτήρια γεμισμένα με παγωμένες μπύρες.

Πηγή: Cantina

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ρεύμα
Κερδοσκοπικά παιχνίδια και ελλιπείς υποδομές αυξάνουν τις τιμές του ρεύματος
Oι καθηγητές υπoστηρίζουν ότι η όποια αποκλιμάκωση των τιμών θα είναι σίγουρα μικρότερη της αύξησης που καταγράφεται το διάστημα που διανύουμε
Κερδοσκοπικά παιχνίδια και ελλιπείς υποδομές αυξάνουν τις τιμές του ρεύματος
καταθλιψη
Το μυστήριο της καμπύλης U: Οι νέοι σήμερα είναι πιο δυστυχισμένοι από ποτέ
Ένα σοβαρό φαινόμενο παρατηρούν οι ερευνητές και δεν έχουν τελική εξήγηση γιατί οι νέοι σήμερα είναι πιο δυστυχισμένοι
Το μυστήριο της καμπύλης U: Οι νέοι σήμερα είναι πιο δυστυχισμένοι από ποτέ