zesti
ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ/INTIME NEWS
Ιδιαίτερα υψηλές οι θερμοκρασίες τον Ιούλιο

Κακά τα μαντάτα για την ζέστη στην Ελλάδα, καθώς θερμότερος κατά 2,9 βαθμούς Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο ήταν ο φετινός Ιούλιος.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΕΑ), η θερμοκρασία τον Ιούλιο του 2024 ήταν σχεδόν κατά τρεις βαθμούς υψηλότερη από τη μέση θερμοκρασία του Ιουλίου κατά την περίοδο από το 1991 έως και το 2020 που καταγράφονται οι αντίστοιχες τιμές για τη χώρα μας

Θερμότεροι καλοκαιρινοί μήνες

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Ιούλιος του 2012, όταν η μέση θερμοκρασία του μήνα ήταν κατά 0.3°C μικρότερη από την φετινή. 

Όπως επισημαίνει το meteo.gr του ΕΕΑ, τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν καταγραφεί οι τρεις από τους τέσσερις θερμότερους μήνες Ιουλίου για την Ελλάδα, τα τελευταία τουλάχιστον 80 χρόνια.

Όσον αφορά την τάση της μέσης θερμοκρασίας στην Ελλάδα από το 1960 μέχρι και το 2024 για την περίοδο του Ιουλίου αυτή παρουσιάζει άνοδο κατά +2.5°C.

Η ανάρτηση του meteo

«Ιούλιος 2024: Ο θερμότερος στα χρονικά των καταγραφών για την Ελλάδα
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά μετεωρολογικά δεδομένα τα οποία ανέλυσε η επιστημονική ομάδα του meteo.gr / Ε.Α.Α, ο Ιούλιος του 2024 ήταν ο θερμότερος στα χρονικά των καταγραφών για την Ελλάδα.
Ο Ιούλιος 2024 στην Ελλάδα, χαρακτηρίστηκε από μεγάλα διαστήματα με υψηλές τιμές θερμοκρασίας για πολλές ημέρες, ξεπερνώντας κατα πολύ τις κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη την χώρα. Στην Εικόνα 1 παρουσιάζεται η μέση θερμοκρασία για τον μήνα Ιούλιο από το 1960 μέχρι το 2024, στο σύνολο της Ελλάδας. 
Ο Ιούλιος του 2024 καταγράφεται ως ο θερμότερος στα χρονικά για την Ελλάδα, ξεπερνώντας κατά +2.9°C την μέση τιμή της περιόδου 1991-2020 (μαύρη διακεκομμένη γραμμή) και κατά +0.3°C τον μέχρι πρότινος θερμότερο Ιούλιο του 2012. 
Σημειώνεται, πως τα τελευταία 4 χρόνια έχουν καταγραφεί οι 3 από τους 4 θερμότερους μήνες Ιουλίου για την Ελλάδα τα τελευταία τουλάχιστον 80 χρόνια.
Όσον αφορά την τάση της μέσης θερμοκρασίας στην Ελλάδα από το 1960 μέχρι και το 2024 για την περίοδο του Ιουλίου αυτή παρουσιάζει άνοδο κατά +2.5°C.
Πηγή δεδομένων: Copernicus EU/C3S.
»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

VOUCHER Green Skills 400 ευρώ: Ξεκινήστε ΑΜΕΣΑ εδω

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 7/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

karalis
Συγκίνησε ο Καραλής: "Σκέφτομαι τι έχω περάσει, δυσκολίες, κατάθλιψη, ρατσισμό, τραυματισμούς, αυτά με έκαναν δυνατό άνθρωπο"
Ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο είναι το βράδυ της Δευτέρας (5/8) ο Εμμανουήλ Καραλής, μετά από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους...
Ολυμπιακοί Αγώνες, Καραλής: "Σκέφτομαι τι έχω περάσει, δυσκολίες, κατάθλιψη, ρατσισμό, τραυματισμούς, αυτά με έκαναν δυνατό άνθρωπο"