vourtsisma_dontion
Τι πρέπει να γνωρίζουμε για το βούρτσισμα των δοντιών

Μια οδοντίατρος μοιράστηκε τρία κοινά λάθη στο βούρτσισμα των δοντιών που μπορεί να κάνετε λόγω συνήθειας.

Τα συγκεκριμένα λάθη μπορεί να είναι ο λόγος για τον οποίο δεν μπορείτε να αφαιρέσετε επίμονους κίτρινους λεκέδες.

Συμβουλές για τα δόντια

Όλοι θέλουμε να έχουμε λευκά και λαμπερά δόντια, αλλά η επαγγελματική λεύκανση ίσως να μην είναι πάντα επιλογή λόγω του κόστους. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να λευκάνουμε τα δόντια μας χωρίς να επισκεφθούμε έναν επαγγελματία, σύμφωνα με την οδοντίατρο Δρ. Shaadi Manouchehri.

Η ειδικός ανήρτησε ένα βίντεο στο TikTok στο οποίο μοιράζεται μερικές από τις κορυφαίες συμβουλές της για να μην έχετε κιτρινισμένα δόντια. Όπως τόνισε, αυτό μπορεί να οφείλεται σε μερικές απλές συνήθειες και αποκάλυψε τι πρέπει να αποφεύγετε όταν βουρτσίζετε τα δόντια σας.

Οι στιγμές της ημέρας που δεν να βουρτσίζουμε τα δόντια μας

«Υπάρχουν τρεις στιγμές της ημέρας που δεν πρέπει ποτέ να βουρτσίζετε τα δόντια σας. Είμαι οδοντίατρος και αυτή είναι η μόνη φορά που θα με δείτε να σας προτείνω να μην βουρτσίζετε τα δόντια σας», ανέφερε αρχικά στο βίντεό της.

Πρώτον, προέτρεψε τους ανθρώπους να μην βουρτσίζουν ποτέ τα δόντια τους αμέσως μετά τον εμετό. Παρόλο που είναι ίσως το πρώτο πράγμα που θέλετε να κάνετε, η ειδικός τόνισε:

«Το περιεχόμενο του στομάχου είναι εξαιρετικά όξινο και τα δόντια σας αποτελούνται από μέταλλα. Έτσι, όταν το περιεχόμενο του στομάχου εισέλθει στο στόμα, τότε το στόμα γίνεται επίσης πολύ όξινο και αν βουρτσίσετε αμέσως, τρίβετε αυτό το οξύ στα δόντια ακόμα περισσότερο».

«Επομένως, περιμένετε τουλάχιστον 30 έως 60 λεπτά πριν βουρτσίσετε τα δόντια σας. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να ξεπλύνετε με λίγο στοματικό διάλυμα και να πιείτε λίγο νερό για να εξουδετερώσετε το οξύ πιο γρήγορα», πρόσθεσε.

Ποτέ βούρτσισμα μετά τον καφέ και μετά το πρωινό

Ομοίως, η ειδικός υπογράμμισε ότι το ίδιο ισχύει και για τον καφέ και προέτρεψε τους ανθρώπους να μην βουρτσίζουν τα δόντια τους μετά το πρωινό τους φλιτζάνι καφέ.

«Είναι ακριβώς η ίδια ιδέα. Εάν πάτε και βουρτσίσετε τα δόντια σας αμέσως, τρίβετε το οξύ στο δόντι και καταστρέφετε το σμάλτο τους. Περιμένετε τουλάχιστον 30 με 60 λεπτά. Δεν χρειάζεται να βουρτσίσετε τα δόντια σας, απλά ξεπλύνετε με λίγο στοματικό διάλυμα ή πιείτε νερό». Σημείωσε, μάλιστα, ότι αν προσθέτετε γάλα και ζάχαρη στον καφέ σας θα μπορούσε να κάνει την οξύτητα ακόμη χειρότερη.

Τέλος, η Δρ. Shaadi συμβούλευσε τους ανθρώπους να μην βουρτσίζουν τα δόντια τους μετά το πρωινό, αλλά πριν. «Βουρτσίστε τα δόντια σας εκ των προτέρων γιατί αν τα βουρτσίσετε αμέσως θα καταστρέψετε το σμάλτο. Είναι γεγονός πως όταν ξυπνάτε το πρωί έχετε πολλά βακτήρια στο στόμα και αυτά πρέπει να τα βουρτσίσετε πριν απολαύσετε το πρωινό σας γεύμα», κατέληξε.

Πηγή: oloygeia.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 7/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

biblia tetradia
Οικονομική ενίσχυση 45.000 μαθητών για την αγορά σχολικών ειδών, tablet και laptop, αλλά...
Το πακέτο μέτρων, υπό τον τίτλο «Σε κάθε αρχή μαζί!», διαμορφώθηκε με γνώμονα την περαιτέρω στήριξη των νέων αλλά και των οικογενειών τους, στο...
Οικονομική ενίσχυση 45.000 μαθητών για την αγορά σχολικών ειδών, tablet και laptop, αλλά...
υπουργείο_παιδείας
Υπουργείο Παιδείας: Αναθεωρημένοι διορισμοί 2.538 εκπαιδευτικών - Ολα τα ονόματα
Ανακοινοποίηση διορισμών εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Γενικής Εκπαίδευσης, καθώς και Μουσικών...
Υπουργείο Παιδείας: Αναθεωρημένοι διορισμοί 2.538 εκπαιδευτικών - Ολα τα ονόματα
Αθηνά Λινού
Ινστιτούτο της Αθηνάς Λινού: Δάκρυσαν οι Έλληνες βλέποντας πόσα έχει εισπράξει από το σύστημα Μητσοτάκη
Με δακρυσμένα μάτια οι Έλληνες πολίτες που δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα είδαν το σύνολο των επιχορηγήσεων που έχει λάβει το Ινστιτούτο Prolepsis
Ινστιτούτο της Αθηνάς Λινού: Δάκρυσαν οι Έλληνες βλέποντας πόσα έχει εισπράξει από το σύστημα Μητσοτάκη