Αλέν Ντελόν
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών o θρύλος του κινηματογράφου Αλεν Ντελόν. Οι ταινίες που έγραψαν ιστορία.

Έφυγε από τη ζωή σήμερα, Κυριακή, σε ηλικία 88 ετών, ο εμβληματικός Γάλλος ηθοποιός, Αλέν Ντελόν.

Την είδηση του θανάτου του έκαναν γνωστή τα παιδιά του μέσω του Γαλλικού Πρακτορείου ειδήσεων:

“Ο Alain Fabien, ο Anouchka, ο Anthony, καθώς και ο (σκύλος του) Loubo, με βαθιά θλίψη ανακοινώνουν τον θάνατο του πατέρα τους. Πέθανε ειρηνικά στο σπίτι του στο Douchy, περιτριγυρισμένος από τα τρία παιδιά του και την οικογένειά του”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι ταινίες που έγραψαν ιστορία

Άφησε τη δική του τεράστια σφραγίδα στον κινηματογράφο με τους ρόλους του σε ταινίες όπως: Γυμνοί στον ήλιο (1960), Ο Ρόκο και τ’ αδέλφια του (1960), Η έκλειψη (1962), Ο γατόπαρδος (1963), Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο (1967), Η πισίνα (1969), Ο κόκκινος κύκλος (1970), Ο μπάτσος (1972) και ο Κύριος Κλάιν (1976). Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Ντελόν συνεργάστηκε με πολλούς γνωστούς σκηνοθέτες, συμπεριλαμβανομένων των Λουκίνο Βισκόντι, Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, Ζαν-Πιέρ Μελβίλ, Μικελάντζελο Αντονιόνι και Λουί Μαλ.

Το 1985 κέρδισε το Βραβείο Σεζάρ Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στο Η ιστορία μας (1984). Το 1991, έλαβε το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής της Γαλλίας. Στο 45ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου του απονεμήθηκε η τιμητική Χρυσή Άρκτος. Επίσης το 2019 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών, έλαβε τον τιμητικό Χρυσό Φοίνικα για την συνολική προσφορά του στην έβδομη τέχνη.

Το 1997 ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ηθοποιία, σε ηλικία 62 ετών.

alain delon

Η ζωή του και η παγκόσμια αναγνώριση

Η προσωπική ζωή του Ντελόν είχε γίνει συχνά θέμα συζήτησης στα μέσα ενημέρωσης. Είχε κάνει αρκετούς γάμους και σχέσεις με διάσημες γυναίκες, ενώ απέκτησε και αρκετά παιδιά. Παράλληλα, είχε εμπλακεί και σε σκάνδαλα, μεταξύ των οποίων και ποινικές υποθέσεις που έφεραν την προσωπική του ζωή στο επίκεντρο της δημοσιότητας.

Εκτός από την καριέρα του ως ηθοποιός, ο Αλέν Ντελόν ασχολήθηκε με την παραγωγή ταινιών και τη μουσική. Είχε ιδρύσει δική του εταιρεία παραγωγής και έχει συμμετάσχει σε δημιουργικές διαδικασίες πίσω από τις κάμερες.

Παράλληλα, δεν περιορίστηκε μόνο στον γαλλικό κινηματογράφο. Έχει παίξει σε ταινίες άλλων ευρωπαϊκών χωρών, καθώς και στο Χόλιγουντ. Η καριέρα του απέκτησε διεθνή διάσταση και αναγνωρίστηκε με διάφορα βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Χρυσού Λέοντα για τη συνολική του προσφορά στον κινηματογράφο το 1995.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα