patata
Η Νάξος έβγαζε 6.000 τόνους πατάτες, πέρυσι έβγαλε 4.000 και φέτος 1.800 τόνους

Το τεράστιο πρόβλημα της λειψυδρίας τονίζουν οι αγρότες και οι κάτοικοι των νησιών, το οποίος επηρεάζει και τα γεωργικά του προϊόντα.

Το μεγάλο αυτό πρόβλημα επισήμανε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN «Ωρα Ελλάδος» και ο πρόεδρος της ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης.

Ο πρόεδρος έθιξε αρχικά το ενδεχόμενο να αργήσουμε πολύ να φάμε ξανά τις φημισμένες πατάτες Νάξου λέγοντας: «Το πρόβλημα της λειψυδρίας υπάρχει στο νησί εδώ και δύο χρόνια. Η ποσότητα της πατάτας μειώθηκε γιατί δεν υπήρχε νερό. Από εκεί που η Νάξος έβγαζε 6.000 τόνους πατάτες, πέρυσι πέσαμε στους 4.000. Φέτος πέσαμε στους 1.800 τόνους, οπότε καταλαβαίνουμε πως υπάρχει μεγάλη μείωση».

Σχετικά με το μειωμένο μέγεθος της πατάτας Νάξου σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ο πρόεδρος είπε: «Όταν δεν υπάρχει νερό η πατάτα δεν έχει όγκο. Η γεύση μπορεί να μένει ίδια αλλά δεν είναι μεγάλη. Στη Νάξο καλλιεργούμε δύο φορές τον χρόνο πατάτες. Μια την άνοιξη και μια το φθινόπωρο, φέτος το φθινόπωρο όμως δεν έχει νερό. Τα αποθέματα της πατάτας μας φέτος θα φτάσουν μέχρι τέλη Σεπτέμβρη, το πολύ 10 Οκτώβρη, μετά δεν θα υπάρχει πατάτα».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 23/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικοί
Αναπληρωτές: Τα λειτουργικά κενά ειδικοτήτων ΕΑΕ και Γενικής Αγωγής στη Δ.Π.Ε. Α’ Αθήνας για την πρόσληψη αναπληρωτών 2024-2025 (Α΄ φάση)
Ενημέρωση από τον αιρετό Τάκη Ρουμπή.
Αναπληρωτές: Τα λειτουργικά κενά ειδικοτήτων ΕΑΕ και Γενικής Αγωγής στη Δ.Π.Ε. Α’ Αθήνας για την πρόσληψη αναπληρωτών 2024-2025 (Α΄ φάση)