βροχη
Τι καιρός προβλέπεται στον αγιασμό;

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει με βροχές και καταιγίδες, καθώς την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στη χώρα θα βρίσκεται η κακοκαιρία ΑΤΕΝΑ.

Η κακοκαιρία «Atena» αναμένεται να επηρεάσει από σήμερα έως και την Τετάρτη τις περισσότερες περιοχές της χώρας, κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά καθώς και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από το βράδυ στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ θα προκληθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις, υψηλή κεραυνική δραστηριότητα, καθώς και ισχυροί άνεμοι.

Σε σημερινή του ανάρτηση ο μετεωρολόγος του OPEN, Κλέαρχος Μαρουσάκης, αναφέρει για την κακοκαιρία:

«Οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Ιταλίας συνοδευόμενο από μέτωπα κακοκαιρίας αναμένεται να απασχολήσει τη χώρα μας καθώς αυτό κινείται αργά ανατολικά βορειοανατολικά (Βίντεο με χάρτη Ευρώπης). Το πρώτο από τα κύματα που αναμένουμε θα επηρεάσει προς το βράδυ σήμερα και μέχρι το πρωί αύριο το Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά με τα προγνωστικά να θέλουν τοπικά μεγάλο όγκο νερού οπότε αυξάνεται και ο κίνδυνος για πλημμυρικά επεισόδια. Η δεύτερη φάση αυτού του πρώτου κύματος αναμένεται προς το μεσημέρι αύριο όπου τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν προς τα κεντρικά και βόρεια. Η τρίτη και τελευταία φάση αυτού του πρώτου κύματος αναμένεται από το βράδυ αύριο και μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης όπου θα επηρεαστεί το ανατολικό Αιγαίο και τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας. Το δεύτερο κύμα υπολογίζεται μέσα στην Πέμπτη και από τα δυτικά προς τα ανατολικά το οποίο και θα αναλυθεί στην ώρα του».

Η ΕΜΥ επιβεβαιώνει το κύμα της κακοκαιρίας που θα συνοδεύεται από τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στις Σποράδες, στη Θράκη και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου μέχρι το απόγευμα. Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δελτίο της ΕΜΥ για την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, στα δυτικά λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, όπου κυρίως στα ορεινά θα σημειωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12-09-2024

Στην ανατολική νησιωτική χώρα και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Βαθμιαία στο Ιόνιο και από τις μεσημβρινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Πρόσκαιροι όμβροι είναι πιθανόν να σημειωθούν τις μεσημβρινές και απογευμταινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και τα ορεινά της Κρήτης. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα δυτικά ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από δυτικές και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13-09-2024

Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 9/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxoleia (2)
Αναπληρώτριες/τές ελαστικά εργαζόμενοι, έρμαια της αδιαφάνειας και της ασυδοσίας!
Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ριζοσπαστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών Λέσβου για τους αναπληρωτές
Αναπληρώτριες/τές ελαστικά εργαζόμενοι, έρμαια της αδιαφάνειας και της ασυδοσίας!
pierrakakis
Κυριάκος Πιερρακάκης: Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε τους υψηλούς αριθμούς διορισμών και τα επόμενα χρόνια
Αυτές τις αλλαγές θα δούμε φέτος σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση
Κυριάκος Πιερρακάκης: Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε τους υψηλούς αριθμούς διορισμών και τα επόμενα χρόνια