Πλαστικές συσκευασίες
Aίτηση πτώχευσης ετοιμάζεται να καταθέσει η εταιρεία τάπερ, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση των σχεδίων

Η Tupperware Brands ετοιμάζεται να καταθέσει αίτημα πτώχευσης αυτή την εβδομάδα, έπειτα από πολυετή προσπάθεια ανάκαμψης εν μέσω φθίνουσας ζήτησης.

Σύμφωνα με πηγές - που επικαλείται το Bloomberg χωρίς ωστόσο να τις κατονομάζει - η εταιρεία σχεδιάζει να μπει σε δικαστική προστασία αφού παραβίασε τους όρους του χρέους της, ενώ έχει ήδη προσλάβει για τον σκοπό αυτό νομικούς και οικονομικούς συμβούλους.

Οι προετοιμασίες για την πτώχευση ακολουθούν τις παρατεταμένες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Tupperware και των δανειστών της για τον τρόπο διαχείρισης του χρέους ύψους άνω των 700 εκατομμυρίων δολαρίων.

Νωρίτερα φέτος οι δανειστές της είχαν συμφωνήσει να της δώσουν κάποιες «ανάσες» - παρά τους παραβιασμένους όρους του δανείου - ωστόσο τα οικονομικά της εταιρείας συνέχισαν να επιδεινώνεται.

Τον περασμένο Ιούνιο η Tupperware σχεδίαζε το κλείσιμο του μοναδικού εργοστασίου της στις ΗΠΑ και την απόλυση σχεδόν 150 εργαζομένων, ενώ πέρυσι αντικατέστησε τον διευθύνοντα σύμβουλο Μιγκέλ Φερνάντεζ και αρκετά μέλη του διοικητικού συμβουλίου στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να ανατρέψει την καταστροφική της πορεία.

Σημειώνεται πως η εταιρεία ιδρύθηκε το 1946 από τον χημικό Έρλ Τάπερ, ενώ η δημοτικότητά της εκτοξεύτηκε τη δεκαετία του 1950.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 16/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παπαδημητρίου
Πέθανε ο συνθέτης Αλέξης Παπαδημήτριου
Το τελευταίο «αντίο» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών ενώ επιθυμία της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, να...
Πέθανε ο συνθέτης Αλέξης Παπαδημήτριου