παπούτσια
Πώς να πλύνετε τα παπούτσια χωρίς να τα καταστρέψετε

Είναι δύσκολο να διατηρείς τα παπούτσια σε άψογη κατάσταση, αν δεν τα καθαρίζεις τακτικά. Από τη στιγμή που βγάζεις τα καινούργια σου sneaker από το κουτί, θέλεις να τα φορέσεις και να βγεις έξω. Αναπόφευκτα, θα έρθουν σε επαφή με χώμα και λάσπη, θα γρατζουνιστούν και θα λερωθούν.

Προμήθειες

  • Απορρυπαντικό πιάτων
  • Μαγειρική σόδα
  • Μαγική γόμα (προαιρετικά)
  • Προϊόν περιποίησης δερμάτινων ειδών (προαιρετικά)
  • Λευκό ξίδι (προαιρετικά)

Εργαλεία

  • Βούρτσα παπουτσιών
  • Οδοντόβουρτσα
  • Μαλακό πανί καθαρισμού
  • Βούρτσα σουέντ (προαιρετικά)

Πώς να καθαρίσεις τα παπούτσια σου βήμα-βήμα σύμφωνα με οδηγίες της nike.gr

1.Χρησιμοποίησε μια στεγνή βούρτσα

Απομάκρυνε το χώμα από την εξωτερική και την ενδιάμεση σόλα, καθώς και από το επάνω μέρος με μια μαλακή, στεγνή βούρτσα παπουτσιών. Δεν έχεις βούρτσα παπουτσιών; Κανένα πρόβλημα. Μια παλιά οδοντόβουρτσα που σου περισσεύει είναι μια χαρά.

2.Φτιάξε ένα ήπιο διάλυμα καθαρισμού

Ανάμειξε ζεστό νερό με μικρή ποσότητα ήπιου απορρυπαντικού ρούχων ή πιάτων.

Αν τα παπούτσια είναι λευκά ή ανοιχτόχρωμα, μπορείς επίσης να φτιάξεις μια αποτελεσματική πάστα καθαρισμού, αναμειγνύοντας μαγειρική σόδα και νερό σε ίσες ποσότητες.

  • Σημείωση: Αν χρησιμοποιήσεις απορρυπαντικό πιάτων, είναι σημαντικό να το χειριστείς με προσοχή και να το διαλύσεις με άφθονο νερό. Σε ορισμένα υλικά, η χρήση μη αραιωμένου απορρυπαντικού πιάτων μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό ή να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια του υλικού.

3.Πλύνε τα κορδόνια στο χέρι

Αφαίρεσε τα κορδόνια και καθάρισέ τα χρησιμοποιώντας μια μικρή ποσότητα από το ήπιο διάλυμα καθαρισμού. Τρίψε προσεκτικά τα κορδόνια με τα χέρια, ξέπλυνέ τα και μετά στέγνωσέ τα ταμπονάροντάς τα με ένα μαλακό πανί.

4.Πλύνε τις σόλες

Εφάρμοσε το ήπιο διάλυμα καθαρισμού σε μια μαλακή βούρτσα, μια οδοντόβουρτσα ή μια πετσέτα. Καθάρισε σχολαστικά την εξωτερική και την ενδιάμεση σόλα, αφιερώνοντας χρόνο για να καθαρίσεις κάθε σημείο στις σόλες. Στέγνωσε με ένα μαλακό πανί.

  • Σημείωση: Αν πρέπει να καθαρίσεις τις εσωτερικές σόλες, αφαίρεσέ τις από τα παπούτσια και καθάρισέ τις με το διάλυμα. Πριν τις τοποθετήσεις ξανά στα παπούτσια, άφησέ τις να στεγνώσουν για αρκετή ώρα.

5.Καθάρισε και στέγνωσε το επάνω μέρος

Εφάρμοσε το ήπιο διάλυμα σε μια μαλακή βούρτσα, μια οδοντόβουρτσα ή ένα νωπό πανί για να καθαρίσεις το επάνω μέρος. Τρίψε απαλά για να μην φθαρεί το υλικό.

Όταν φτάσεις σε ένα σημείο που η εμφάνιση των παπουτσιών σε ικανοποιεί, χρησιμοποίησε μια στεγνή πετσέτα από μικροΐνες ή ένα μαλακό πανί για να στεγνώσεις και να απομακρύνεις όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία και βρομιά από την επιφάνεια. Επανάλαβε αν χρειάζεται. Μην στεγνώνεις τα παπούτσια σου τρίβοντάς τα, καθώς έτσι μπορεί να φθαρεί το ύφασμα ή να απλωθούν ίχνη βρομιάς.

6.Άφησέ τα να στεγνώσουν με τον αέρα

Άφησε τα sneaker να στεγνώσουν με τον αέρα σε θερμοκρασία δωματίου. Πάντα να αφήνεις τα παπούτσια να στεγνώσουν τελείως, πριν τα φορέσεις στην επόμενη προπόνηση ή δραστηριότητά σου. Πολλά παπούτσια μπορεί να χρειάζονται τουλάχιστον οκτώ ώρες για να στεγνώσουν τελείως.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακαλούνται αυτά τα γνωστά δημητριακά βρώμης

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 23/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παιδί παίζει με παιχνίδια
Ασπεργκερ σε ακριτικό νησί
Ο αγώνας των γονιών αφότου ο γιος τους διαγνώστηκε με νευρολογική αναπτυξιακή διαταραχή στο φάσμα του αυτισμού.
Ασπεργκερ σε ακριτικό νησί
εκπαιδευτικος ΑΜΕΑ
Ειδικά σχολεία: Στην ψηφιακή εποχή δεν υπάρχει πρόσβαση
Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η μονάδα (αφού το σχολείο τους κρίθηκε -και ήταν- ακατάλληλο και επικίνδυνο) που θα φιλοξενούσε τα παιδιά τους...
Ειδικά σχολεία: Στην ψηφιακή εποχή δεν υπάρχει πρόσβαση
depy
ΔΕΠΥ: Συχνά συμπτώματα που διαφεύγουν της διάγνωσης
Η ακριβής διάγνωση συχνά εξαρτάται από την κατανόηση του ασθενή και την αξιολόγηση 10 συμπτωμάτων τα οποία συνήθως οδηγούν σε λανθασμένη διάγνωση της...
ΔΕΠΥ: Συχνά συμπτώματα που διαφεύγουν της διάγνωσης