ipnos
Πώς να επιλέξετε το σωστότερο για εσάς

Ο χειμωνιάτικος καιρός είναι ιδανικός για να χουζουρέψουμε λίγο περισσότερο στο κρεβάτι ή στον καναπέ. Ειδικά όταν τα βράδια είναι πιο κρύα είναι σημαντικό να διατηρήσουμε ζεστό το σώμα μας κατά τη διάρκεια του ύπνου, χωρίς όμως να ιδρώνουμε ή να ξυπνάμε από την άβολη θερμοκρασία. Για να το πετύχουμε αυτό, χρειάζεται να επιλέξουμε το κατάλληλο πάπλωμα, κουβερτοπάπλωμα ή κουβέρτα.

Ποιες είναι όμως οι διαφορές τους;
 
Κουβερτοπάπλωμα

Ένα κουβερτοπάπλωμα, όπως φαίνεται και από την ονομασία του είναι κάτι μεταξύ κουβέρτας και παπλώματος και αποτελείται από τρία στρώματα. Πιο συγκεκριμένα, η πάνω όψη του είναι κατασκευασμένη από μαλακό ύφασμα ενώ η κάτω όψη από κουβέρτα Sherpa. Όσον αφορά το εσωτερικό, το κουβερτοπάπλωμα είναι ακριβώς όπως κάθε άλλο πάπλωμα.

Ο συνδυασμός αυτός είναι ιδανικός για εσάς που δεν αρκείστε στη ζεστασιά ενός απλού παπλώματος ή μιας κουβέρτας και θέλετε να νιώθετε πιο χουχουλιάρικα. Μάλιστα ειδικά φέτος, το κουβερτοπάπλωμα φαντάζει ιδανικό για εσάς που θέλετε να κάνετε οικονομία στους λογαριασμούς ενέργειας, οι οποίοι έχουν φτάσει στα ύψη.

Τα τελευταία χρόνια, το κουβερτοπάπλωμα έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές, οι οποίοι θέλουν να συνδυάζουν την απαλότητα με την απόλυτη ζεστασιά. Γι’ αυτό έχουν κυκλοφορήσει και πολλά σχέδια. Πλέον, μπορείτε να βρείτε από κουβερτοπαπλώματα μονόχρωμα μέχρι εμπριμέ. Αν μάλιστα, συνδυαστούν με υψηλής ποιότητας σεντόνια που δεν τσαλακώνουν, τότε θα έχετε δημιουργήσει την απόλυτη εμπειρία ύπνου στο υπνοδωμάτιό σας. 

Κουβέρτα

Μία κουβέρτα αποτελείται από ένα ενιαίο ύφασμα που έχει μονωτικές ιδιότητες και μπορεί να κρατάει ζεστό το ανθρώπινο σώμα. Σε αντίθεση με το κουβερτοπάπλωμα ή το πάπλωμα, το υλικό της κουβέρτας έρχεται απευθείας σε επαφή με το σώμα.

Αυτό σημαίνει πρακτικά, ότι αν επιλέξετε κουβέρτα για να σκεπαστείτε τις κρύες νύχτες του χειμώνα, θα πρέπει να επιλέξετε να είναι κατασκευασμένη από υλικό το οποίο δεν θα σας ενοχλεί. Π.χ. μία μάλλινη κουβέρτα μπορεί να σας «τσιμπήσει», ενώ αντίθετα ένα συνθετικό υλικό όπως είναι το fleece, είναι πιο απαλό στην αίσθηση.

Το θετικό με την κουβέρτα είναι πως έχει μικρό όγκο, όπως ακριβώς και ένα κουβερλί,  με αποτέλεσμα να πλένεται εύκολα ακόμα και σε μικρότερο πλυντήριο. Βέβαια, σίγουρα, ακόμα και η καλύτερη κουβέρτα, δεν μπορεί να έχει τη θερμική απόδοση που έχει ένα κουβερτοπάπλωμα. Παρόλα αυτά, αν δεν ανήκετε σε αυτούς που κρυώνουν πολύ, τότε η κουβέρτα είναι μία καλή και οικονομική επιλογή.

Πάπλωμα

Το πάπλωμα διαθέτει δύο διαφορετικά στρώματα. Το εξωτερικό περίβλημα και τη γέμιση. Το εξωτερικό υλικό συγκρατεί τη γέμιση, η οποία αποτελείται είτε από φυσικά είτε από συνθετικά υλικά.

Τα πιο συνηθισμένα παπλώματα είναι κατασκευασμένα από βαμβάκι, από microfiber είτε από πούπουλο. Τα βαμβακερά παπλώματα είναι αφράτα, προσφέρουν ζεστασιά και ταυτόχρονα είναι ελαφριά. Αν επιθυμείτε όμως, μία έξτρα απαλή και μεταξένια αίσθηση, τότε επιλέξτε τα microfiber. Αυτά είναι ιδανικά μάλιστα και για εσάς που έχετε αλλεργία στο πούπουλο, αλλά θέλετε αντίστοιχη υφή και αίσθηση. 
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 30/9

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

-fruits-baskets-apples-fresh-new-hd-wallpaper-.jpg
Κι όμως το πλύσιμο των φρούτων δεν αφαιρεί τα φυτοφάρμακα - Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί
«Τα αποτελέσματα της απεικόνισης αποδεικνύουν ότι τα φυτοφάρμακα διεισδύουν από το στρώμα της φλούδας στο στρώμα της σάρκας»
Κι όμως το πλύσιμο των φρούτων δεν αφαιρεί τα φυτοφάρμακα - Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί