Thumbnail
Δάνεια από το ΜΤΠΥ: Αιτήσεις από 30.10.2024 – Ενημέρωση από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Περιφερειακών Υπηρεσιών ΥΠΕΠΘ (ΣΥΠΥΥΠ)

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα χορήγησης δανείων του Μετοχικού Ταμείου Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) θα δεχτεί 2.300 αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου και το χρηματικό ποσό που θα διατεθεί για τη χορήγηση δανείων ανέρχεται σε 10.000.000,00€, ενώ με την εξάντληση του ποσού δεν θα είναι εφικτή η υποβολή αίτησης, σύμφωνα με ενημέρωση του ΣΥΠΥΥΠ.

Δικαιούχοι δανείου είναι οι εν ενεργεία μέτοχοι που στη μηνιαία μισθοδοσία τους διενεργούνται τακτικές κρατήσεις υπέρ ΜΤΠΥ, έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 2ετή συμμετοχή στο Μ.Τ.Π.Υ., δεν οφείλουν ποσό από το δικαίωμα εγγραφής στο Ταμείο και είναι μέχρι 59 ετών, καθώς και είναι φορολογικά ενήμεροι για είσπραξη χρημάτων από φορείς του δημοσίου τομέα.

Η ανακοίνωση του ΣΥΠΠΥΥΠ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Υ.Π.Ε.Π.Θ. (Σ.Υ.Π.Υ.Υ.Π.)

 Χορήγηση δανείων από το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (Μ.Τ.Π.Υ.)

Νέος Κύκλος Αιτήσεων από 30-10-2024

Συναδέλφισσα-Συνάδελφε,

Σε ενημερώνουμε ότι κατόπιν συνεδρίασης του Δ.Σ. του Μ.Τ.Π.Υ., αποφασίστηκε η χορήγηση δανείων σε εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους (μετόχους του Μ.Τ.Π.Υ.), μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας «Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες» που υπάρχει στην ιστοσελίδα του Ταμείου, με τη χρήση προσωπικών κωδικών taxis.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα δεχθεί 2.300 αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από 30/10/2024 και ώρα 09:00π.μ.. Το χρηματικό ποσό που θα διατεθεί για τη χορήγηση δανείων σε μετόχους ανέρχεται σε 10.000.000,00€. Με την εξάντληση του ποσού δεν θα είναι εφικτή η υποβολή αίτησης.

Δικαιούχοι δανείου είναι οι εν ενεργεία μέτοχοι που στη μηνιαία μισθοδοσία τους διενεργούνται τακτικές κρατήσεις υπέρ Μ.Τ.Π.Υ., έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 2ετή συμμετοχή στο Μ.Τ.Π.Υ., δεν οφείλουν ποσό από το δικαίωμα εγγραφής στο Ταμείο και είναι μέχρι 59 ετών, καθώς και είναι φορολογικά ενήμεροι για είσπραξη χρημάτων από φορείς του δημοσίου τομέα.

Δεν είναι δικαιούχοι δανείου οι μη μέτοχοι του Μ.Τ.Π.Υ. ή όσοι λαμβάνουν μέρισμα από το Μ.Τ.Π.Υ. ή έχουν υποβάλλει αίτηση απονομής μερίσματος ή είναι ήδη μερισματούχοι (συνταξιούχοι).

Επίσης, δεν δικαιούνται δάνειο όσοι μέτοχοι έχουν οφειλή στο Μ.Τ.Π.Υ. από προηγούμενο δάνειο ή έχουν ήδη υπογράψει δανειακή σύμβαση για λήψη δανείου.

Το ποσό του κάθε δανείου επιλέγεται από τον ίδιο τον μέτοχο και αντιστοιχεί σε έναν (1) ή δύο (2) ή τρεις (3) βασικούς ακαθάριστους μισθούς.

Το επιτόκιο χορήγησης των δανείων, για όσους αιτηθούν το β΄ εξάμηνο του 2024, ανέρχεται στο 7% και παραμένει σταθερό καθ’ όλη τη διάρκεια εξόφλησης του δανείου.

Το δάνειο επιβαρύνεται με όλες τις νόμιμες κρατήσεις (χαρτόσημο και ΟΓΑ χαρτοσήμου).

 Η εξόφληση πραγματοποιείται σε 36 ισόποσες συνεχείς μηνιαίες τοκοχρεωλυτικές δόσεις.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Η πιο Εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών για μόρια σε 2 ημέρες (δίνεις από το σπίτι σου με 95 ευρώ)

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 18/10

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ - ΓΑΛΛΙΚΩΝ - ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα