Η Νεκταρία Κοκκινάκη έχει αρχίσει ήδη τις προετοιμασίες για τα γιορτινά τραπέζια. Βρίσκει τις καλύτερες συνταγές και τις μοιράζεται μαζί μας! Μία από αυτές η χριστουγεννιάτικη κοτοσαλάτα.
Υλικά
Για το κοτόπουλο
- 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο
- 20 ml ελαιόλαδο
- ½ κουταλάκι ρίγανη
- 1 κουταλάκι μουστάρδα
- ¼ κουταλάκι πάπρικα
- Αλάτι & πιπέρι
Για τη σαλάτα
- 200 γρ. καλαμπόκι
- 30 γρ. αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο
- 1 καρότο κομμένο σε μικρά καρέ
- 1 κουταλιά άνηθο
- 4 κουταλιές σπόρια ρόδι
Για τη σως
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 100 γρ. μαγιονέζα
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Αρχικά ανακατεύουμε σε ένα πιάτο το ελαιόλαδο, την μουστάρδα, τη ρίγανη, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και αλείφουμε το κοτόπουλο.
- Ζεσταίνουμε σε δυνατή θερμοκρασία ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές. Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε να κρυώσει.
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το καλαμπόκι, τα αγγουράκια, το καρότο, τον άνηθο, το ρόδι και ανακατεύουμε. Σε ένα μπολ αδειάζουμε όλα τα υλικά για τη σως, ανακατεύουμε και περιχύνουμε τη σαλάτα. Αναμιγνύουμε πολύ καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για μια ώρα να παγώσει.
- Βάζουμε την σαλάτα σε μια λαδωμένη φόρμα κέικ και ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα. Μπορούμε να στολίσουμε πάνω με θρυμματισμένο φιστίκι και ρόδι.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 10/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση