Δύο σεισμικές δονήσεις 4 και 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ μέσα σε διάστημα 5 λεπτών ταρακούνησαν τα ξημερώματα Σαντορίνη και Αμοργό.
Ο πρώτος σεισμός των 4 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04:16 με επίκεντρο 18 Χλμ. ΝΝΔ της Αρκεσίνης Αμοργού και εστιακό βάθος 10,8 χλμ
Ο δεύτερος στα 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04:21 με επίκεντρο 17 Χλμ. ΝΝΔ της Αρκεσίνης Αμοργού και εστιακό βάθος 11,8 χλμ
Άδειοι δρόμοι στη Σαντορίνη, ερήμωσε το νησί
Μετά την αποχώρηση πάνω από 11.000 κατοίκων, εκ των οποίων οι περισσότεροι εργαζόμενοι της εστίασης και του τουρισμού, το νησί δείχνει πιο έρημο από ποτέ. Η εικόνα των κλειστών μαγαζιών, των εγκαταλελειμμένων ενοικιαζόμενων καταλυμάτων και των αδειανών σοκακιών δημιουργεί ένα σκηνικό που θυμίζει περισσότερο ταινία θρίλερ παρά έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στον κόσμο.
Όταν πέφτει η νύχτα, η αίσθηση ερημιάς γίνεται ακόμα πιο έντονη. Ο άλλοτε φωτισμένος πεζόδρομος στα Φηρά είναι βυθισμένος στο σκοτάδι, τα εστιατόρια που κάποτε έσφυζαν από ζωή έχουν κατεβασμένα ρολά και οι σκιές των κλειστών καταστημάτων προσθέτουν μια μεταφυσική διάσταση στην ησυχία. Ελάχιστα μαγαζιά παραμένουν ανοιχτά κι αυτά είναι κάποια ταχυφαγεία.
Με προβληματισμό παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα το μπαράζ σεισμών στο Αιγαίο.
Μετά τους Τούρκους επιστήμονες, που έκαναν λόγο και για τσουνάμι, ο Ιάπωνας ειδικός επί των σεισμών Yoshinori Moriwaki δήλωσε ότι μπορεί να σημειωθεί δόνηση μεγέθους άνω των 7 Ρίχτερ στο Αιγαίο Πέλαγος, κάτι που ενέχει κίνδυνο τσουνάμι.
Ταυτόχρονα όμως προσπαθούν να συγκεκριμενοποιήσουν τα «καυτά σημεία» σε περίπτωση που ο Εγκέλαδος «χτυπήσει» τη Σαντορίνη προκειμένου να προλάβουν δυσάρεστες εξελίξεις.
Υπενθυμίζεται ότι ο ισχυρότερος μέχρι τώρα σεισμός παραμένει αυτός του μεσημεριού της Τρίτης, που καταγράφηκε στους 5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, ανάμεσα σε Σαντορίνη και Αμοργό.
Σεισμός που σύμφωνα με τον Ευθύμη Λέκκα, είναι πολύ μικρός για να είναι ο κύριος σεισμός.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/02
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση