Οι ημέρες αφιερωμένες στα γλυκά συνεχίζονται στο «Buongiorno», στην εκπομπή του Mega, όπου ο Δημήτρης Σκαρμούτσος έφτιαξε μια συνταγή για πορτοκαλόπιτα που οι περισσότεροι από εμάς λιμπιζόμαστε, είτε νωρίς το μεσημέρι μαζί με τον καφέ, είτε το βράδυ.
Τα υλικά
- 250 γρ. βούτυρο
- 400 γρ. γιαούρτι 2%
- 300 ml χυμό πορτοκαλιού
- 4 αυγά
- 450 γρ. φύλλο κρούστας
- 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
Για το σιρόπι:
- 500 γρ. ζάχαρη
- 150 ml νερό
- 150 ml χυμό πορτοκαλιού
- 1 μικρό ξύλο κανέλας
- Η διαδικασία
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε δύο κεσεδάκια γιαούρτι, τα 4 αυγά, τη βανίλια, το μπέικιν πάουντερ, τη κρυσταλλική ζάχαρη και το βούτυρο.
- Χτύπα τα υλικά καλά το μίξερ, ενώ παράλληλα ρίχνουμε και τον χυμό πορτοκαλιού.
- Το φύλλο κρούστας, αφού το κόψουμε σε λωρίδες (σκέψου μέγεθος ταλιατέλας), το τοποθετούμε σε ένα ταψί και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε ετοιμάσει.
- Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο, στους 180 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
- Την ίδια ώρα ετοιμάζουμε και το σιρόπο: σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού και ένα μικρό ξύλο κανέλας. Ωστόσο, περιμένουμε να κρυώσει πρώτα, προτού το ρίξουμε πάνω από την πορτοκαλόπιτα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 16/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ