Thumbnail
Καταγγέλλουμε ως αντιδημοκρατική και φασιστική τη Νέα Τάξη Πραγμάτων που επιβάλει η συγκυβέρνηση, στη δημόσια ραδιοτηλεόραση ( ΕΡΤ-ΝΕΤ-ΕΤ 3)   με ακόμα χειρότερους όρους από ότι στο παρελθόν.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

1ου, 3ου, 4ου, 5ου

Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Κόρακα και Παπαναστασίου

Τηλέφωνο - Φαξ: 2108319372    

 e-mail: [email protected]

                                                                                                                                      Αθήνα, 31 - 10 - 2012

Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, Συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής

ΘΕΜΑ: ΟΧΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Καταγγέλλουμε ως αντιδημοκρατική και φασιστική τη Νέα Τάξη Πραγμάτων που επιβάλει η συγκυβέρνηση, στη δημόσια ραδιοτηλεόραση ( ΕΡΤ-ΝΕΤ-ΕΤ 3)   με ακόμα χειρότερους όρους από ότι στο παρελθόν. Οι  παρεμβάσεις της και τα αλλεπάλληλα κρούσματα λογοκρισίας, στόχο έχουν όχι μόνο να ελέγξουν  και να κατευθύνουν την ενημέρωση του λαού, αλλά να φιμώσουν κάθε αντίρρηση.

Ο τρόμος της άθλιας συγκυβέρνησης απέναντι στην αλήθεια, ο φόβος απέναντι στην λαϊκή οργή που φουντώνει, μετατρέπεται σε άμεση καταστολή οποιασδήποτε δημοσιογραφικής φωνής έχει την αξιοπρέπεια και το θάρρος να αμφισβητήσει το μνημονιακό πέπλο σιωπής.

Σταθμό στην επιχείρηση φίμωσης και κατευθυνόμενης ενημέρωσης αποτελεί το κόψιμο της  εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» της ΝΕΤ των δημοσιογράφων Αρβανίτη Κώστα και Κατσίμη Μαριλένας. Αφορμή για αυτό ήταν η αναφορά που έκαναν οι δημοσιογράφοι για τα βασανιστήρια που υπέστησαν από την αστυνομία (ΓΑΔΑ) οι  δέκαπέντε συλληφθέντες διαδηλωτές και έγραψε η εφημερίδα Guardian. Αντί να τιμωρηθούν αυτοί που έκαναν τα βασανιστήρια τιμωρούνται οι δημοσιογράφοι που αναφέρθηκαν σε αυτά.

 

Το κόψιμο της εκπομπής συνιστά άνωθεν παρέμβαση και εντολή στη διορισμένη τρόικα της ΕΡΤ  καταπατώντας κάθε κώδικα δεοντολογίας και ελεύθερης ενημέρωσης. Εντάσσεται στην εντεινόμενη καταστολή, στη γενικευμένη και κλιμακούμενη επίθεση της συγκυβέρνησης και των δυνάμεων εξουσίας σε βάρος των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού και της νεολαίας. Επιδιώκει  να φιμώσει κάθε ελεύθερη φωνή και κάθε φωνή αντίστασης στη βάρβαρη πολιτική τους. Δεν είναι τυχαία όλα όσα συμβαίνουν με τη σύλληψη του δημοσιογράφου Μπαξεβάνη Κ. Επιδιώκουν να φοβίσουν την κοινωνία και περνούν μέτρα καταστολής κατά του «εχθρού» λαού.

Απαιτούμε να  επιστρέψουν οι δημοσιογράφοι Αρβανίτης και Κατσίμη  στην ΕΡΤ και να συνεχισθεί η «Πρωινή Ενημέρωση». Να σταματήσουν οι παρεμβάσεις και η λογοκρισία στο έργο αυτών των δημοσιογράφων που δεν ακολουθούν τη γραμμή. Τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ΕΡΤ την πληρώνει ο λαός και απαιτεί να μην τη χειρίζονται οι κυβερνήσεις ως κομματικό τους όργανο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

γοβ
Νέες υπηρεσίες στο gov.gr wallet: Προς επέκταση της συγκατάθεσης και για ενοικίαση IX, εγγραφή παιδιού σε παιδικό σταθμό
Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου  τόνισε ότι σχεδιάζεται να απλοποιηθούν και περισσότερο πολύπλοκες διαδικασίες, όπως η...
Νέες υπηρεσίες στο gov.gr wallet: Προς επέκταση της συγκατάθεσης και για ενοικίαση IX, εγγραφή παιδιού σε παιδικό σταθμό