Thumbnail
  Μόνο ηλεκτρονικά θα υποβληθούν φέτος οι δηλώσεις ακινήτων Ε9 (τόσο από φυσικά πρόσωπα όσο και από τις επιχειρήσεις).    

 

Μόνο ηλεκτρονικά θα υποβληθούν φέτος οι δηλώσεις ακινήτων Ε9 (τόσο από φυσικά πρόσωπα όσο και από τις επιχειρήσεις) καθώς η χειρόγραφη υποβολή στις ΔΟΥ επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση κατά την οποία ο υπόχρεος έχει αποβιώσει ή υπάρχει αποδεδειγμένη αδυναμία ηλεκτρονικής υποβολής.

 

Οι ηλεκτρονικές πύλες της ΓΓΠΣ άνοιξαν ήδη για την υποβολή των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9 και όπως υπενθυμίζει το υπουργείο Οικονομικών υποχρέωση υποβολής ηλεκτρονικής δήλωσης Ε9 για το 2012 έχουν όλα τα φυσικά και νομικά πρόσωπα εφόσον επήλθαν μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση εντός του 2011.
Με την εφαρμογή δίνεται η δυνατότητα στα φυσικά πρόσωπα όχι μόνο να υποβάλουν δήλωση στοιχείων ακινήτων Ε9 έτους 2012 αλλά και να προβούν σε έλεγχο της ατομικής περιουσιακής τους κατάστασης για τα έτη 2010 και 2011 πραγματοποιώντας τις απαραίτητες διορθώσεις.
Φέτος, η ηλεκτρονική υποβολή αφορά τους πάντες, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που μπορούν να υποβάλουν τη δήλωση Ε9 χειρόγραφα στη ΔΟΥ τους.
Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, η δήλωση στοιχείων ακινήτων υποβάλλεται χειρόγραφα στην αρμόδια ΔΟΥ μέχρι την καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης αυτής, χωρίς την επιβολή προστίμου αποκλειστικά στις ακόλουθες περιπτώσεις:
α. Οταν ο υπόχρεος σε υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2012 έχει αποβιώσει και έχει ενημερωθεί το τμήμα μητρώου της αρμόδιας ΔΟΥ του αποβιώσαντος.
β. Οταν το υπόχρεο νομικό πρόσωπο έχει διακόψει τις εργασίες του κατά την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης.
γ. Σε οποιαδήποτε περίπτωση που, λόγω αποδεδειγμένης αδυναμίας της ηλεκτρονικής εφαρμογής, δεν καθίσταται εφικτή η υποβολή δήλωσης από τον υπόχρεο

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Βάσεις Εισαγωγής: Πτώση σε Πολυτεχνεία και Νομικές αλλά οι Ιατρικές διεκδικούν να πάνε ψηλότερα

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 01/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

iep_1.jpg
ΙΕΠ: Πρόσκληση για αποσπάσεις τετραετούς διάρκειας ως διοικητικό προσωπικό
Αιτήσεις μονίμων εκπαιδευτικών και διοικητικών υπαλλήλων από σήμερα 01/07/2024 και ώρα 14:00 έως τις 10/07/2024 και ώρα 14:00
ΙΕΠ: Πρόσκληση για αποσπάσεις τετραετούς διάρκειας ως διοικητικό προσωπικό
ιεπ
ΙΕΠ: Πρόσκληση σε εξ αποστάσεως επιμόρφωση για την πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ενδοσχολικής βίας
Για τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη των τετραμελών ομάδων δράσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού των 116...
ΙΕΠ: Πρόσκληση σε εξ αποστάσεως επιμόρφωση για την πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών ενδοσχολικής βίας