Thumbnail
Σε αποκλειστικές συζητήσεις με τη Millennium Bank βρίσκεται η Τράπεζα Πειραιώς και τις επόμενες βδομάδες αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Πολύ κοντά στη δημιουργία του μεγαλύτερου τραπεζικού και χρηματοπιστωτικού "παίκτη" στην περιοχή των Βαλκανίων είναι ο Σάλλας και η τράπεζα Πειραιώς μετά από τις τελευταίες κινήσεις σύγκλισης με την Millennium Bank.

 
Οι αποκλειστικές συζητήσεις με τη Millennium Bank θα οδηγήσουν τις επόμενες βδομάδες σε επίσημες ανακοινώσεις.
 
Η διοίκηση της τράπεζας παραδέχεται ότι βρίσκεται σε προχωρημένες αποκλειστικές συζητήσεις με τη μητρική της Millennium, την πορτογαλική τράπεζα BCP, ωστόσο δεν σχολιάζουν θέματα που αφορούν τις λεπτομέρειες της συναλλαγής.
 
Μάλιστα χθες η Τράπεζα Πειραιώς, κατόπιν σχετικού ερωτήματος από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, γνωστοποίησε ότι βρίσκεται «σε συζητήσεις, σε βάση αποκλειστικότητας, με τη Millennium BCP αναφορικά με την πιθανή εξαγορά της θυγατρικής της Millennium Bank στην Ελλάδα».
 
Οπως υπογραμμίζει: «Στην παρούσα φάση ουδεμία οριστική απόφαση έχει ληφθεί από οποιαδήποτε πλευρά και οι επενδυτές δεν πρέπει να λάβουν επενδυτικές αποφάσεις στη βάση της επιτυχούς ή μη επιτυχούς κατάληξης των συζητήσεων. Η Τράπεζα Πειραιώς θα ενημερώσει σύμφωνα με τον νόμο το επενδυτικό κοινό εάν υπάρξει εξέλιξη για το παραπάνω θέμα».
 
Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας είχε παραδεχθεί πρόσφατα ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για απόκτηση και άλλης τράπεζας
 
Η στρατηγική Σάλλα δείχνει ότι στόχος ειναι να μην μπουν στην αγορά ανεξάρτητοι νεόκοποι τραπεζίτες αποκτώντας παλαιά οχήματα και έτσι απορροφά όποια τράπεζα προσφέρεται ενισχύοντας τον πολυμετοχικό της χαρακτήρα και αποκτώντας αυξημένο ειδικό βάρος.
Στόχος της Πειραιώς είναι να αποτελέσει τον βασικό πόλο στην επιχειρηματική τραπεζική και ρυθμιστή της ροής κεφαλαίων που προέρχονται από τα κοινωτικά προγράμματα.
 
Εν συνεχεία η διοίκηση της τράπεζας θα έχει ειδικό βάρος που θα επιτρέπει να παρεμβαίνει στις πολιτικές διεργασίες και να κινεί νήματα.
 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Το 1ο στην Ελλάδα Πρόγραμμα επιμόρφωσης Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς με Πιστοποιητικό

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 19/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

sxolikes-katharistries.jpg
Εκπαιδευτικοί: «Να μην τολμήσουν να απολύσουν εργαζόμενη!»
«Να αποσυρθεί τώρα η απαράδεκτη εισήγηση της δημοτικής αρχής Λυκόβρυσης-Πεύκης για την απόλυση 15 σχολικών καθαριστριών και να επαναπροσληφθούν όλες»
Εκπαιδευτικοί: «Να μην τολμήσουν να απολύσουν εργαζόμενη!»
biden.jpg
ΗΠΑ: «Είμαστε κοντά στο τέλος» λέει στενός συνεργάτης του Μπάιντεν
«Είμαστε κοντά στο τέλος» λέει στενός συνεργάτης του Μπάιντεν – Εντείνεται η πίεση για την απόσυρση της υποψηφιότητάς του
ΗΠΑ: «Είμαστε κοντά στο τέλος» λέει στενός συνεργάτης του Μπάιντεν
ΑΣΕΠ
ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2024: Το ΦΕΚ για 82 μόνιμους διορισμούς στο Δημόσιο
Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής αρχίζει τη Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024 και ώρα 08:00 και λήγει τη Δευτέρα...
ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2024: Το ΦΕΚ για 82 μόνιμους διορισμούς στο Δημόσιο