Σκουριές: Καταδικάστηκαν οι τρεις διαδηλώτριες
Στις απολογίες τους οι γυναίκες αρνήθηκαν τις πράξεις που τους καταλογίζονται
Ένοχες κρίθηκαν από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου Χαλκιδικής οι τρεις γυναίκες, οι οποίες κατηγορούνταν για τα επεισόδια στο δάσος των Σκουριών στη διάρκεια διαμαρτυρίας ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων Χρυσού.
Το δικαστήριο τις έκρινε ένοχες, κατά περίπτωση, για τα αδικήματα της απείθειας, της εξύβρισης, της απρόσκοπτης απόπειρας απελευθέρωσης κρατουμένου και της πρόκλησης ελαφρών σωματικών βλαβών.
Δυο εξ αυτών, μία 25χρονη και μία 40χρονη, καταδικάστηκαν σε φυλάκιση επτά μηνών η καθεμιά και η τρίτη, ηλικίας 39 ετών, σε φυλάκιση έξι μηνών και 10 ημερών.

Οι ποινές είναι με τριετή αναστολή, ενώ το δικαστήριο αναγνώρισε και στις τρεις το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.
Την ενοχή των τριών γυναικών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχε ζητήσει η εισαγγελέας της έδρας Μαγδαληνή Γαλάταλη.
Στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις πράξεις που τους καταλογίζονται, κάνοντας λόγο για προσχηματικές κατηγορίες. Σύμφωνα με τη δικογραφία, συμμετείχαν σε διαμαρτυρία, που έγινε στις 12 Μαΐου, κατά της επένδυσης χρυσού στις Σκουριές και, όταν προσπάθησαν να εμποδίσουν οχήματα της ΕΛ.ΑΣ. που κινούνταν στην περιοχή, ήρθαν αντιμέτωπες με δυνάμεις της αστυνομίας.
Έξω από τα δικαστήρια του Πολυγύρου είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς κάτοικοι της βορειοανατολικής Χαλκιδικής σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις τρεις γυναίκες.
Πηγή: ΑΜΠΕ naftemporiki.gr
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 21/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ