«Οι πρόσφυγες δεν είναι αριθμοί, είναι άνθρωποι», έγραψε σήμερα το πρωί στο Twitter ο πάπας Φραγκίσκος. «Οι πρόσφυγες είναι βλέμματα, ονόματα, ιστορίες και πρέπει να τυγχάνουν της ανάλογης μεταχείρισης», πρόσθεσε ο ποντίφικας.
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στα πρώτα σχόλιά τους, αναφέρουν ότι ο πάπας Φραγκίσκος μετέβη σήμερα στην Λέσβο η οποία είναι και «το σύμβολο της δοκιμασίας των προσφύγων», ενώ υπογραμμίζουν με έμφαση την δήλωση του πάπα ότι «θέλει να κρατήσει πάνω στο γραφείο του τις ζωγραφιές με τις οποίες τον υποδέχθηκαν τα μικρά προσφυγόπουλα».
Η εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, παράλληλα, στην ηλεκτρονική της έκδοση, προβάλλει τον απλό όσο και περιεκτικό τρόπο με τον οποίο ο ποντίφικας θέλησε να ευχαριστήσει την χώρα μας για την αλληλεγγύη και την βοήθεια που επέδειξε: η ιταλική εφημερίδα αποδίδει το σχετικό απόσπασμα της ομιλίας του Αργεντινού ποντίφικα, με δυο μόνον λέξεις «grazie Grecia», ευχαριστώ Ελλάδα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς
Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12
Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ
Alfavita Newsroom