Εταιρεία στη Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε ότι τον Μάρτιο θα δοκιμάσει για έξι εβδομάδες ένα πρωτοποριακό μοντέλο εργασίας, βάσει του οποίου οι υπάλληλοι θα εργάζονται τέσσερις ημέρες την εβδομάδα και θα πληρώνονται για πέντε. Παράλληλα, η ίδια εταιρία ανακοίνωσε ότι εαν πιτύχει το μοντέλο αυτό, θα το υιοθετήσει από την 1η Ιουλίου.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για την εταιρεία διαχείρισης κληροδοτημάτων, Perpetual Guardian, η οποία είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία της Νέας Ζηλανδίας που αποπειράται να δημιουργήσει έναν «πλέον ταιριαστό στον 21ο αιώνα» τρόπο εργασίας, όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Ο ιδρυτής της εταιρείας, Άντριου Μπαρνς, η οποία απασχολεί περισσότερους από 200 εργαζόμενους σε ολόκληρη τη χώρα, δήλωσε ότι στόχος είναι να αυξηθεί η παραγωγή και να δοθεί το έναυσμα για μια συζήτηση που θέτει υπό αμφισβήτηση την παραδοσιακή εβδομάδα εργασίας.
Ο Ά.Μπαρνς ελπίζει ότι αυτή η έξτρα ημέρα που θα προσφέρουν στους εργαζόμενούς τους για τις οικογενειακές τους υποχρεώσεις, τα χόμπι τους και την προσωπική τους ζωή, θα τους κάνει να επικεντρωθούν περισσότερο στην εργασία τους τις τέσσερις ημέρες που θα περνούν στο γραφείο.
Σημειώνεται ότι οι Νεοζηλανδοί εργάζονται κατά μέσον όρο 1.752 ώρες το χρόνο, δηλαδή βρίσκονται πολύ κοντά στον μέσο όρο των ωρών εργασίας των εργαζομένων στις χώρες του ΟΟΣΑ, σύμφωνα με τον Guardian.
Οι Γερμανοί εργάζονται τις λιγότερες ώρες το χρόνο, ακολουθούμενοι στενά από τους Δανούς, τους Νορβηγούς και τους Ολλανδούς, ενώ οι Μεξικάνοι, οι Κορεάτες και οι κάτοικοι της Κόστα Ρίκα τις περισσότερες.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 23/04
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ