Για έκτο όνομα που προτάθηκε από την πλευρά της ΠΓΔΜ κάνουν λόγο δημοσιεύματα της γειτονικής χώρας, μία ημέρα μετά τη συνάντηση Τσίπρα Ζάεφ.
Η ονομασί που φημολογείται ότι προτάθηκε είναι η "Republika Ilindenska Makedonija" που στα ελληνικά μεταφράζεται "Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν".
ΜΜΕ στην ΠΓΔΜ επισημαίνουν ότι ο Ζάεφ κατέθεσε την πρόταση στον Τσίπρα στη Σόφια, με την επισήμανση ότι μπορεί να υιοθετηθεί για όλες τις χρήσεις (erga omnes), προϋπόθεση που η ελληνική πλευρά θέτει ως υποχρεωτική.
Έως τώρα δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη αντίδραση από Αθήνα και Σκόπια, με τη νέα ονομασία να φαίνεται να ήρθε ως αντιπρόταση στο "Άνω Μακεδονία".
Τίποτα όμως δεν είναι οριστικό, καθώς παρόμοιες ονομασίες είχαν τεθεί στο τραπέζι στη γειτονική χώρα και στο πρόσφατο παρελθόν.
Πάντως, αισιοδοξία επικρατεί όσον αφορά την κατάληξη των διαπραγματεύσεων. Ο Γερμανικός Τύπος σήμερα κάνει λόγο για προσέγγιση και λύση, στη βάση των όσων ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ στις δηλώσεις του περί συγκεκριμένου σεναρίου που έχουν καταλήξει οι δύο πλευρές και μπορεί να οδηγήσει σε λύση.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση