Φαίνεται ότι η αστυνομία τόσο σε Γαλλία όσο και σε Βέλγιο έχει ως βασική της τακτική να πετά στο έδαφος πολίτες και να τους συλλαμβάνει.
Η αρχή έγινε με τους μαθητές και τους νεαρούς σε φτωχή συνοικία του Παρισιού. Εκεί οι δυνάμεις καταστολής συγκέντρωσαν σε μία μάντρα 146 ανήλικους και τους έβαλαν να γονατίσουν με τα χέρια πίσω από το κεφάλι. Έπειτα προχώρησαν σε συλλήψεις. Το περιστατικό απαθανατίστηκε σε βίντεο και προκάλεσε σάλο παγκοσμίως.
Σήμερα, κατά την καταστολή σε βάρος των κίτρινων γιλέκων και τις δεκάδες συλλήψεις στις Βρυξέλλες έλαβε χώρα ένα παρόμοιο σκηνικό.
Πολίτες καθισμένοι στο έδαφος, δεμένοι με tire up πισθάγκωνα και ένας από αυτούς δεμένος σε στύλο! Από πάνω τους πάνοπλοι αστυνομικοί. Το σκηνικό καταγράφηκε σε βίντεο και έλαβε χώρα στη "Λεωφόρο των Τεχνών", στη βελγική πρωτεύουσα.
Η αστυνομική βία τόσο σε Παρίσι όσο και σε Βρυξέλλες ήταν μεγάλη. Το κίνημα των Κίτρινων Γιλέκων εξαπλώθηκε και στο Βέλγιο, ιδιαίτερα στις γαλλόφωνες περιοχές της Βαλλονίας.
Οι διαμαρτυρίες των πολιτών για να μην αυξηθούν τα καύσιμα αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη σκληρότητα, ακόμη και αν πρόκειται για μαθητές.
Δείτε το βίντεο από τις Βρυξέλλες:
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 5/03
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση