Thumbnail
Οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ κινούνται για την κατάληψη της πρωτεύουσας της Λιβύης

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 50 τραυματίστηκαν από την έναρξη, την Πέμπτη, της στρατιωτικής επιχείρησης των δυνάμεων του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ στην πρωτεύουσα της Λιβύης, την Τρίπολη, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες το βράδυ από το υπουργείο Υγείας της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) που εδρεύει στην Τρίπολη.

Σε ανακοίνωσή του στον τηλεοπτικό σταθμό Libya al-Ahrar, ο υπουργός Υγείας Άχμεντ Όμαρ διευκρίνισε ότι πολλά από τα θύματα είναι άμαχοι χωρίς να διευκρινίσει τον αριθμό τους. Από την πλευρά του, ο αυτοαποκαλούμενος Λιβυκός Εθνικός Στρατός (ΛΕΣ) του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ έκανε λόγο το βράδυ του Σαββάτου για 14 νεκρούς από τις τάξεις του.

Οι μάχες μαίνονταν χθες στο νότιο τμήμα της Τρίπολης, τρεις ημέρες μετά την έναρξη της εφόδου του ΛΕΣ του στρατάρχη Χάφταρ με σκοπό την κατάληψη της πρωτεύουσας.

Η Τρίπολη ελέγχεται από διάφορες παραστρατιωτικές οργανώσεις που δηλώνουν πίστη στην ΚΕΕ του Φάγεζ ας Σάρατζ.

Η Λιβύη, χώρα όπου επικρατεί χάος από το 2011, όταν ο Μουάμαρ Καντάφι ανατράπηκε από εξεγερμένους με αεροπορική υποστήριξη κρατών-μελών του NATO, μετατράπηκε σε κέντρο διέλευσης εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που έφθασαν ή προσπαθούν ακόμη να φθάσουν στην Ευρώπη.

Ο 75χρονος Χάφταρ, ο οποίος αυτοπροβάλλεται ως διώκτης του ισλαμικού εξτρεμισμού αλλά κατηγορείται από αντιπάλους του πως θέλει να γίνει ο νέος δικτάτορας της Λιβύης κατ' εικόνα του Καντάφι, υποστηρίζεται στρατιωτικά από την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κατά εκθέσεις του ΟΗΕ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 26/02

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τέμπη
Συλλαλητήριο για τα Τέμπη: Προσαγωγές δύο ατόμων στο Πεδίον του Άρεως
Συγκεκριμένα, από την είσοδο του Πεδίον του Άρεως έχουν πραγματοποιηθεί δύο προσαγωγές σε άτομα που κατείχαν 2 τσάντες, οι οποίες περιείχαν 5 μολότοφ.
Συλλαλητήριο για τα Τέμπη: Προσαγωγές δύο ατόμων στο Πεδίον του Άρεως
σούπερ μάρκετ
Καταγγελία: Σούπερ μάρκετ κλείνουν για λίγες ώρες λόγω απεργίας, αλλά αναγκάζουν τους εργαζόμενους να δουλέψουν
Οι εργαζόμενοι αντιδρούν, τονίζοντας την αντίφαση μεταξύ της ανακοίνωσης για απεργία και της πίεσης να παραμείνουν στη δουλειά τους
Καταγγελία: Σούπερ μάρκετ κλείνουν για λίγες ώρες λόγω απεργίας, αλλά αναγκάζουν τους εργαζόμενους να δουλέψουν