Ένα εντυπωσιακό ρωμαϊκό μωσαϊκό ανακαλύφθηκε στην πόλη Νεγκράρ ντι Βαλπολιτσέλα της Ιταλίας.
Το μωσαϊκό εντοπίστηκε σε λοφώδη έκταση, κοντά σε ερείπια βίλας του 3ου μ. Χ αιώνα που είχε ανακαλυφθή το 1922. Ωστόσο, μόλις πέρυσι ξεκίνησαν νέες έρευνες στην περιοχή, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων, Καλών Τεχνών και Τοπίων της Βερόνας.
Οι εργασίες «πάγωσαν» προσωρινά τον Μάρτιο λόγο της επιδημίας, ωστόσο τα τελικά αποτελέσματα ξάφνιασαν και εντυπωσίασαν ακόμα και τους τους αρχαιολόγους.
Λίγα μέτρα κάτω από έναν αμπελώνα, εντοπίστηκε ένα άκρως εντυπωσιακό μωσαϊκό, διατηρημένο σε εξαιρετική κατάσταση.
«Μετά από αμέτρητες δεκαετίες αποτυχημένων προσπαθειών, μέρος του δαπέδου και των θεμελίων της ρωμαϊκής έπαυλης στα βόρεια της Βερόνας που ανακαλύφθηκε από ακαδημαϊκούς πριν από έναν αιώνα, επιτέλους ήρθαν στο φως» ανακοίνωσαν οι αρχές της Νεγκράρ ντι Βαλπολιτσέλα στον επίσημο λογαριασμό της πόλης στο Facebook. «Η Εφορεία θα συνεργαστεί τώρα με τους ιδιοκτήτες του κτήματος και το δήμο για βρουν τους κατάλληλους τρόπους ώστε να γίνει αυτός ο αρχιολογικός θησαυρός, που ήταν κρυμμένος ακριβώς κάτω από τα πόδια μας, προσβάσιμος», προσθέτει η ανάρτηση.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 3/02
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση