Κορονοϊός: Μεταλλαγμένο στέλεχος έφτασε στην Ελλάδα
Οι αρχές της χώρας προειδοποιούν για νέα μετάλλαξη του κορονοϊού

Άλλη μια νέα παραλλαγή του νέου κορονοϊού φαίνεται να έχει εμφανιστεί στη Νιγηρία, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής ο επικεφαλής του Αφρικανικού οργανισμού ελέγχου της νόσου προειδοποιώντας ότι απαιτείται περισσότερη έρευνα.

Η είδηση αυτή γίνεται γνωστή αφότου η Βρετανία και η Νότια Αφρική ανέφεραν και οι δύο, νέες παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2 που φαίνεται να είναι πιο μεταδοτικές, οδηγώντας σε νέους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και αναταραχές στις αγορές.

"Είναι ένα ξεχωριστό στέλεχος από τα στελέχη στη Βρετανία και τη Νότια Αφρική", δήλωσε ο Τζον Νκένγκασονγκ, διευθυντής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) στην Αφρική σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου από την Αντίς Αμπέμπα.

"Αυτό που βλέπουμε στη Νιγηρία, και αυτό βασίζεται σε πολύ περιορισμένα δεδομένα ακόμη, έχει τη μετάλλαξη 501", πρόσθεσε ο Νκένγκασονγκ, αναφερόμενος στην παραλλαγή με την ονομασία 501.V2 που ταυτοποιήθηκε στη Νότια Αφρική και ανακοινώθηκε από αξιωματούχους δημόσιας υγείας εκεί στις 18 Δεκεμβρίου.

Το CDC της Νιγηρίας και το Αφρικανικό Κέντρο Αριστείας για τη Γονιδιωματική των Λοιμωδών Νόσων στη Νιγηρία θα μελετήσουν περισσότερα δείγματα, δήλωσε ο Νκένγκασονγκ.

Το κύριο ερευνητικό κέντρο της χώρας για την COVID-19 μόλις δημοσίευσε τις γονιδιωματικές ακολουθίες της νέας παραλλαγής, πρόσθεσε ο Νκένγκασονγκ.

Το CDC της Νιγηρίας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό των παρατηρήσεων του Νκένγκασονγκ.

Η Νιγηρία, η πιο πολυπληθής χώρα της Αφρικής με περισσότερα από 200 εκατομμύρια κατοίκους, έχει καταγράψει λιγότερα κρούσματα κορονοϊού σε σχέση με πολλές άλλες στην ήπειρο.

Ο αριθμός των συνολικών κρουσμάτων ξεπέρασε τις 80.000 χθες, Τετάρτη. Τα καταγεγραμμένα ημερήσια κρούσματα ξεπέρασαν τα 1.000 για πρώτη φορά αυτόν τον μήνα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πατινια
Σοβαρό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη: Μοτοσικλετιστής εμβόλισε πατίνι και επιτέθηκε στον οδηγό του
Στο νοσοκομείο ο 28χρονος, κατηγορείται για επικίνδυνη σωματική βλάβη ο οδηγός της μηχανής.
Σοβαρό επεισόδιο στη Θεσσαλονίκη: Μοτοσικλετιστής εμβόλισε πατίνι και επιτέθηκε στον οδηγό του
plakias
Πλακιάς για Καρυστιανού: «Αν μπει στην πολιτική, αλλάζει ο τρόπος που θα τη βλέπουμε»
Προβληματισμός στους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών για το ενδεχόμενο πολιτικής εμπλοκής – Τι λέει ο Νίκος Πλακιάς για τις δίκες, τους...
Πλακιάς για Καρυστιανού: «Αν μπει στην πολιτική, αλλάζει ο τρόπος που θα τη βλέπουμε»
Πανεπιστημίου Πειραιώς
Πανεπιστήμιο Πειραιά: Το βραβείο «Θεμιστοκλής» στον Επίτροπο Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Α. Τζιτζικώστα
Α. Τζιτζικώστας: «Η συμμετοχή μας στην ΕΕ ήταν και παραμένει το μεγαλύτερο στρατηγικό κεκτημένο της Ελλάδας»
Πανεπιστήμιο Πειραιά: Το βραβείο «Θεμιστοκλής» στον Επίτροπο Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού Α. Τζιτζικώστα