Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία αναστέλλουν τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως ανακοίνωσαν ξεχωριστά Βερολίνο, Παρίσι και Ρώμη το απόγευμα της Δευτέρας.
Η ανακοίνωση στη Γερμανία έγινε από το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας, έπειτα από εισήγηση του Ινστιτούτου "Πάουλ Έρλιχ".
Η σύσταση του Ινστιτούτου, σύμφωνα με την BILD, γίνεται προκειμένου να διενεργηθούν περαιτέρω έρευνες, μετά και τις τελευταίες αναφορές παρενεργειών.
Η Γαλλία αποφάσισε επίσης σήμερα να "αναστείλει για προληπτικούς λόγους" τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca, εν αναμονή της γνωμοδότησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν.
Ο επικεφαλής του γαλλικού κράτους επισήμανε πως "ελπίζει να ξαναξεκινήσει" γρήγορα ο εμβολιασμός με το εμβόλιο αυτό "εφόσον το επιτρέψει η γνωμοδότηση του ευρωπαϊκού οργανισμού".
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Καφές και ξίδι: Τι κάνουν σε πολλά σπίτια για τις άσχημες μυρωδιές
Πανελλαδικές 2026: Tο πρόγραμμα εξετάσεων και η ημερομηνίες
Αλλάζουν όλα στους μισθούς λόγω ΑΜΚΑ: Ποιες ηλικίες θα δουν αυξήσεις
Alfavita Newsroom