amazon
Νέες απολύσεις από την Amazon με περικοπή 9.000 επιπλέον θέσεων εργασίας - 27.000 στο σύνολο από την αρχή του έτους

Η Amazon θα περικόψει 9.000 επιπλέον θέσεις εργασίας, οι οποίες θα προστεθούν στις 18.000 περικοπές θέσεων εργασίας που ήδη ανακοινώθηκαν τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής της, Άντι Τζέισι, σε μια επιστολή προς τις ομάδες του ομίλου, που αναρτήθηκε στον ιστότοπό του.

Αυτό είναι ένα νέο επεισόδιο των συνεχιζόμενων περικοπών θέσεων εργασίας στον κλάδο της τεχνολογίας.

Οι περισσότερες από αυτές τις νέες περικοπές αφορούν θέσεις εργασίας στον τομέα των απομακρυσμένων υπολογιστών (cloud) Amazon Web Services (AWS), το τμήμα PXT που είναι αφιερωμένο στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, το προσωπικό που απασχολείται στη διαφήμιση, καθώς και την πλατφόρμα Twitch video», τόνισε ο Τζέισι.

Οι απολύσεις που ανακοινώθηκαν από τις αρχές Ιανουαρίου αντιπροσωπεύουν περίπου το 1,7% του εργατικού δυναμικού της Amazon, η οποία είχε 1,54 εκατομμύρια υπαλλήλους παγκοσμίως στα τέλη του 2022.

Ο Άντι Τζέισι δικαιολόγησε αυτό το δεύτερο κύμα απολύσεων από το γεγονός ότι οι αναλύσεις που έγιναν σε ορισμένα τμήματα διήρκησαν περισσότερο από ό,τι για άλλα, αλλά οι σημερινές απολύσεις είναι μέρος της ίδιας πρωτοβουλίας εξοικονόμησης που ξεκίνησε το φθινόπωρο.

«Δεδομένης της οικονομικής αβεβαιότητας και της έλλειψης προβλεψιμότητας στο εγγύς μέλλον, αποφασίσαμε να μειώσουμε το κόστος και το εργατικό δυναμικό μας», εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος, ο οποίος διαδέχθηκε τον ιδρυτή Τζεφ Μπέζος τον Ιούλιο του 2021.

Ο γίγαντας του Σιάτλ κατέγραψε πτώση 98% στα καθαρά κέρδη το τέταρτο τρίμηνο του 2022, το οποίο ήταν πολύ χαμηλότερο από αυτό που περίμεναν αναλυτές.

«Για αρκετά χρόνια», πριν από το 2023, «οι περισσότερες δραστηριότητές μας αύξησαν σημαντικά το εργατικό δυναμικό», κάτι που «είχε νόημα (τότε) δεδομένης της εξέλιξης της επιχείρησής μας και της οικονομίας», ανέφερε σήμερα ο Τζέισι.

Μεταξύ του τέλους του 2019 και του τέλους του 2022, η Amazon προσέλαβε 700.000 άτομα και έτσι αύξησε τον αριθμό των εργαζομένων της κατά 83%.

Το τέλος των περιορισμών και η σταδιακή επιστροφή σε χώρους εργασίας επιβράδυνε την πορεία του ομίλου, που είχε γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη με την πανδημία Covid-19 και την επιτάχυνση του διαδικτυακού εμπορίου.

Σε αυτό προστέθηκε ο κύκλος νομισματικής σύσφιξης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), που ξεκίνησε την άνοιξη του 2022, ο οποίος προκάλεσε απότομη άνοδο των επιτοκίων, στον οποίο ο κλάδος της τεχνολογίας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος λόγω των σημαντικών χρηματοδοτικών αναγκών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/9

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

newsletters__taste the city new
Πανεπιστήμιο Πατρών: Welcome to UP 2025 & “Taste the City”: Οι πρωτοετείς φοιτητές ανακαλύπτουν τις γεύσεις της Πάτρας με ειδικές προσφορές
Welcome to UP 2025 & “Taste the City”: Οι πρωτοετείς φοιτητές ανακαλύπτουν τις γεύσεις της Πάτρας με ειδικές προσφορές
Πανεπιστήμιο Πατρών: Welcome to UP 2025 & “Taste the City”: Οι πρωτοετείς φοιτητές ανακαλύπτουν τις γεύσεις της Πάτρας με ειδικές προσφορές
ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΛΑΡΙΣΑ
Σοφία Ζαχαράκη: «Εγκαινιάζουμε το 8ο Επαγγελματικό Λύκειο Λάρισας, ένα σχολείο «δεύτερης ευκαιρίας» μέσα στις φυλακές»
8ο ΕΠΑ.Λ. Λάρισας: Το πρώτο επαγγελματικό λύκειο μέσα σε σωφρονιστικό κατάστημα
Σοφία Ζαχαράκη: «Εγκαινιάζουμε το 8ο Επαγγελματικό Λύκειο Λάρισας, ένα σχολείο «δεύτερης ευκαιρίας» μέσα στις φυλακές»
φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής, Καμπέρου Θανούλα – Δανάη, ανέβηκε στο βάθρο κατακτώντας χάλκινο μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων
Πανεπιστήμιο Πατρών: Εθνική διάκριση για τη Θανούλα Καμπέρου – Χάλκινο στους Βαλκανικούς Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων
Μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα και διεθνής διάκριση για τη νεαρή αθλήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών
Πανεπιστήμιο Πατρών: Εθνική διάκριση για τη Θανούλα Καμπέρου – Χάλκινο στους Βαλκανικούς Αγώνες Υπερπήδησης Εμποδίων
Ο βουλευτής της ΝΙΚΗΣ, Νίκος Βρεττός
Νίκη: Απομακρύνεται ο Νίκος Βρεττός από την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Η «Νίκη» απομάκρυνε τον βουλευτή της Νίκο Βρεττό από την Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ μετά τη στήριξη της πρότασης της ΝΔ για Πρόεδρο - Παραπέμπεται...
Νίκη: Απομακρύνεται ο Νίκος Βρεττός από την Εξεταστική Επιτροπή για τον ΟΠΕΚΕΠΕ