ηλεκτρικά ποδήλατα
Η πυροσβεστική κρούει τον κίνδυνο για τις μπαταρίες ιόντων λιθίου – Πολλαπλασιάζονται τα θύματα

Άλλη μία πυρκαγιά που οφείλεται σε μπαταρίες ιόντων λιθίου για ηλεκτρικά ποδήλατα ξέσπασε χθες (20/06) στη Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα 4 άτομα να χάσουν την ζωή τους.

Η πυροσβεστική μετά και το τελευταίο αυτό γεγονός προειδοποιεί ότι υπάρχει κίνδυνος για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών ποδηλάτων, καθώς τα περιστατικά έχουν πολλαπλασιαστεί.

Η φωτιά εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε μικρό κατάστημα πώλησης και επισκευής ηλεκτρικών ποδηλάτων και πατινιών στο ισόγειο κτιρίου, μπροστά στο οποίο υψωνόταν χθες Τρίτη βουνό από καμένα συντρίμμια, ιδίως ελαστικά.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου επιτόπου, στη συνοικία Τσάιναταουν του Μανχάταν, η επικεφαλής της Πυροσβεστικής στην πόλη, η Λόρα Κάβανο, ανακοίνωσε πως τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά.

Είναι «καθαρό» πως η φωτιά οφειλόταν σε «μπαταρίες ιόντων λιθίου και ηλεκτρικά ποδήλατα», πρόσθεσε η ίδια, διευκρινίζοντας πως το κατάστημα είχε ήδη επιπληχθεί για παραβιάσεις των κανονισμών ασφαλείας, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο και το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πρόκειται για την 1ο8η πυρκαγιά του τύπου από την αρχή της χρονιάς στη Νέα Υόρκη. Ο απολογισμός των θυμάτων έχει φθάσει τους 66 τραυματίες και τους 13 νεκρούς συνολικά, συμπεριλαμβανομένων αυτών που έχασαν τη ζωή τους χθες, πάντα σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Τον Απρίλιο, 19χρονη και ο μικρός αδελφός της, 7 ετών, έχασαν τη ζωή τους σε παρόμοια πυρκαγιά στη συνοικία Κουίνς. Τα συμβάντα του είδους έχουν αυξηθεί γεωμετρικά (44 το 2020, 104 το 2021, 220 το 2022), καθώς διευρύνεται η χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων και πατινιών από τους Νεοϋορκέζους, καθώς και η αξιοποίησή τους από διανομείς γευμάτων σε χώρους εργασίας και σπίτια, πανταχού παρόντες στη μεγαλούπολη.

Οι πυρκαγιές γενικά μπορεί να οφείλονται στην κακή ποιότητα των μπαταριών, στη φθορά τους εξαιτίας της χρήσης, στην απροσεξία κατά τη φόρτισή τους. Όταν εκρήγνυνται, ξεσπά «τέτοια φωτιά» που «συχνά» η πυροσβεστική έχει ελάχιστο χρόνο να επέμβει προτού να είναι «πολύ αργά», εξήγησε η επικεφαλής της σώματος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ChatGpt για όλους: Παρέχεται σε 100.000 υποψήφιους πανελλαδικά ως 20/11

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 20/11

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χρήματα
Κρατική κλήρωση 1.000€: Ποιοι συμμετέχουν αυτόματα – Πότε θα πληρωθούν οι τυχεροί
Ειδική κλήρωση μοιράζει 1.000 ευρώ σε χιλιάδες δικαιούχους προπληρωμένων καρτών – Πότε γίνονται η κλήρωση και οι πληρωμές
Κρατική κλήρωση 1.000€: Ποιοι συμμετέχουν αυτόματα – Πότε θα πληρωθούν οι τυχεροί
ΥΠΑΙΘΑ
«Καμπανάκι» κατάρρευσης από ΕΝΕΡΥΠ: 30 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με λιγότερους από 10 υπαλλήλους
ΕΝΕΡΥΠ: Σε καθεστώς οριακής λειτουργίας δεκάδες υπηρεσίες εκπαίδευσης
«Καμπανάκι» κατάρρευσης από ΕΝΕΡΥΠ: 30 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης με λιγότερους από 10 υπαλλήλους
Flyover November
Εντυπωσιακά νέα πλάνα από το Flyover Θεσσαλονίκης – Πότε παραδίδεται η μεγαλύτερη γέφυρα της Ελλάδας
Η κατασκευή του Flyover προχωρά με ταχείς ρυθμούς – Στο 30% η υλοποίηση, εντυπωσιάζουν τα νέα πλάνα από drone.
Εντυπωσιακά νέα πλάνα από το Flyover Θεσσαλονίκης – Πότε παραδίδεται η μεγαλύτερη γέφυρα της Ελλάδας
ΚΟΥΤΟΥΖΗΣ
Μανώλης Κουτούζης (Πρύτανης ΕΑΠ) στο alfavita.gr: Ένα Πανεπιστήμιο, σημείο αναφοράς στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση
Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο: Προσφορά, Εξέλιξη και Νέες Προκλήσεις - Τα πρώτα βήματα
Μανώλης Κουτούζης (Πρύτανης ΕΑΠ) στο alfavita.gr: Ένα Πανεπιστήμιο, σημείο αναφοράς στην ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση