Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη
Η Σύμβαση 717 του ΟΣΕ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για το δυστύχημα στα Τέμπη, καθώς η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, σχετικά με τη σύμβαση 717, καλεί σε κατάθεση 25 μη πολιτικά πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, οι 25 ύποπτοι εμπλέκονται με τη σύμβαση 717 της ΕΡΓΟΣΕ, η οποία αφορά την εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Λίγες μόνο ημέρες από την αποστολή της δικογραφίας από το ελληνικό γραφείο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO) για την αμαρτωλή σύμβαση στην Βουλή, προκειμένου να κρίνει αν θα αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των πρώην υπουργών Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και Κώστα Αχ. Καραμανλή, η έρευνα των εισαγγελέων συνεχίζεται όσον αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη καλούνται σε κατάθεση οι πρώτοι σχετιζόμενοι τόσο με την σύμβαση καθεαυτή που ερευνάται, όσο και με την επί σειρά ετών μη υλοποίηση της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το ελληνικό γραφείο της EPPO έχουν ήδη “φύγει” κλήσεις προς μέλη της Διαχειριστικής Αρχής του Υπουργείου Μεταφορών με ερευνώμενο αδίκημα την “ευρωαπάτη” σε βάρος των ταμείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και του ελληνικού Δημοσίου, καθώς το έργο ήταν χρηματοδοτούμενο.

Η επίμαχη σύμβαση ήρθε στην επικαιρότητα μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, ωστόσο η έρευνα της EPPO είχε ξεκινήσει πολλούς μήνες πριν την σύγκρουση των δύο τρένων, για τον έλεγχο καταγγελιών ως προς την διαχείριση των κονδυλίων της Ένωσης.

Και οι 25 θα δώσουν ανωμοτί κατάθεση για το αδίκημα της ευρωαπάτης, καθώς φέρονται ότι με πράξεις και παραλείψεις τους έχουν ζημιώσει με εκατομμύρια ευρώ το ελληνικό δημόσιο και το ταμείο της ευρωπαϊκής ένωσης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Ιούνιο: Ανακοινώθηκε ΕΠΙΣΗΜΑ η ύλη!

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 31/03

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dikastes-1.jpg
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Η κυβέρνηση υποχρεούται να καταβάλει τον 13ο και 14ο μισθό
Καταγγέλλεται η κυβερνητική στάση ως κοινωνική αδικία, σημειώνοντας ότι ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν αποκατασταθεί...
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Η κυβέρνηση υποχρεούται να καταβάλει τον 13ο και 14ο μισθό
ntountouka_55_4.jpg
Απεργία 9 Απριλίου - ΟΙΕΛΕ: «Αρνούμαστε να είμαστε το πιο χαμηλά αμειβόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό στην Ε.Ε.»
Η ΟΙΕΛΕ συμμετέχει στην απεργία της 9ης Απριλίου: Δεν αντέχουμε άλλο, τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια γεμάτα, οι τσέπες μας άδειες!
Απεργία 9 Απριλίου - ΟΙΕΛΕ: «Αρνούμαστε να είμαστε το πιο χαμηλά αμειβόμενο εκπαιδευτικό προσωπικό στην Ε.Ε.»
κυμακης
ΕΛΜΕΠΑ: Ο Καθηγητής Μάνος Κυμάκης μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών (EURASC)
Η επίσημη τελετή υποδοχής του κ. Κυμάκη στην Ακαδημία θα γίνει στη Γενεύη τον Δεκέμβριο του 2025
ΕΛΜΕΠΑ: Ο Καθηγητής Μάνος Κυμάκης μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών (EURASC)